LIVE stream - Bláznivá lokomotiva

LIVE stream - Bláznivá lokomotiva

Adresa:

LIVE stream

Termín: 11.2.2021
Vstupné:

zdarma

11únor čtvrtek 19:00

Žánr: divadločinohra live stream online zdarma divadlo Orfeus

Umělci: Jan Lukeš


Vážení diváci, ostražitý PES nám zatím pro vás nedovolí otevřít krytové divadlo, ale virtuálně vstoupit můžete. Jste srdečně zváni na náš Facebook, kde můžete zhlédnout vybraná představení. A hned jak to bude možné otevřeme i naše pancéřové dveře, za nimiž se na vaši návštěvu zodpovědně připravujeme. Zkoušíme a čistíme, čistíme a zkoušíme.

Váš nedočkavě se těšící a tetelící se soubor Divadla Orfeus.

Dva nejvýznamnější zločinci své doby, soupeřící o přízeň krásné ženy, unesou lokomotivu, aniž by měli zcela jasný plán. Chtějí především přivést k absurdní dokonalosti své zločinné ambice v situaci, kdy: „všechny sféry zločinu jsou již vytěžené“. Lokomotiva se řítí krajem, její bláznivé tempo zvyšuje napětí, vyvolává chaos, stupňující se rychlost rozjetých mechanismů hrozí vykolejením. Vše směřuje k divokému rozehrání posledních „pár minut před katastrofou“.

Hra z roku 1923 skutečně odkazuje na paberbackové detektivky, jejichž postupy přitom paroduje a zároveň je zajímavou metaforou lidského údělu v přetechnizované společnosti. Fantasknost četných slovních i situačních gagů se prolíná s až mrazivě ironickou trefností.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

19duben pátek 19:00

Persony

, Anenské náměstí 5 Divadlo

19duben pátek 19:00

Chlapi sobě

, Václavské nám. 56 Divadlo

19duben pátek 19:00