LIVE stream - Kocourek Modroočko Divadlo loutek Ostrava

LIVE stream - Kocourek Modroočko Divadlo loutek Ostrava

Adresa:

LIVE stream

Termín: 10.1.2021

10leden neděle 17:00

Žánr: divadlopohádka muzikál děti rodina loutky live stream online Divadlo loutek Ostrava

Umělci: Ondřej Beseda Edita Bandyová


Ostravští loutkáři se rozhodli nečekat na otevření divadel a již v průběhu prosince vysílali své pohádky online prostřednictvím živého streamu na jejich Youtube kanále. Online formou proběhla také premiéra nové pohádky Utíkej, myško, utíkej!, kterou divadlo muselo kvůli platným opatřením třikrát odložit.

V online přenosech bude divadlo pokračovat i v lednu, a to pravidelně o nedělích v 17 hodin. V neděli 10. 1. si diváci mohou zapnout přenos pohádky Kocourek Modroočko, v neděli 17. 1. proběhne představení nové pohádky Utíkej, myško, utíkej!. Neděle 24. 1. bude patřit rockové pohádce Malá Mína zmlsaná a leden uzavře 31. pohádka Jak šlo vejce na vandr.

Příhody kočičího kluka a jiných chlupatých čtvernožců v muzikálové pohádce pro celou rodinu.

Josef Kolář – Petr Prchal – Marek Eben
KOCOUREK MODROOČKO
Modroočko pochází z oblíbené dětské knížky spisovatele a přírodovědce Josefa Koláře Z deníku kocoura Modroočka (1965). Na začátku je to roztomilé kotě, které si po vypuštění z mateřského pelíšku zvědavě a někdy trošku nemotorně osahává svět a hledá v něm své místo. Seznámí se se zkušenější Zelenoočkou, přátelským, ale poněkud sebestředným Zrzundou, protřelým a trochu nebezpečným Natrhouškem… postupně vyroste v dospělého kočíčího mládence, zamiluje se a stane se šťastným tatínkem. Modroočkovy příběhy baví už několikátou generaci malých čtenářů

Třináct let po vydání knížky se zrodila její divadelní podoba. Marek Eben, dnes slavný, tehdy jedenadvacetiletý, k ní napsal písničky přímo na tělo, a samozřejmě i na hlasy svých spolužáků z konzervatoře, mezi něž patřila i Markéta Fišerová, která se posléze stala a dodnes je jeho ženou. Milostné kočičí duety tedy Marek Eben skládal s přímo niternou motivací a je to na nich vidět i slyšet. Pohádku uvedli poprvé v divadle Viola a od té doby se hrála na mnoha českých scénách.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce