Sedmý ročník přehlídky současného severského filmu SCANDI bude ve všech ohledech speciální. V lednu se představí ve své hybridní podobě a půjde v případě uvolnění opatření v kamenných kinech, ale určitě v online prostoru. Uvede několik strhujících, divácky atraktivních filmů dotýkajících se virálních témat, které se stávají určujícími trendy této generace nejen na sociálních sítích. Svou různorodost představuje také v novém vizuálu.

SCANDI se ve virtuálním kinosále na Edisonline.cz bez ohledu na situaci objeví 25.-31. 1. 2021 jako plnohodnotný festival, filmy se však možná divákům předvedou již dříve.

Hlavním filmem letošního ročníku je bezesporu očekávaná Greta. Tento dokument nahlíží na život mladé aktivistky Grety Thunbergové, která se nebála a nebojí bojovat za budoucnost našeho klimatu. Využívá působivé, dosud nezveřejněné záběry. 

„Již dlouho máme naplánované SCANDI v kamenných kinech na termín 13.-17. ledna. Jelikož je však situace v Čechách i na Slovensku nevyzpytatelná, nabízíme praktickou hybridní alternativu. Pokud přijde uvolnění na začátku ledna, hrajeme v kamenných kinech v termínu 13.-17., pokud se kina otevřou po 13. lednu, přehlídku spustíme v ten samý den, kdy to bude možné. Pokud přijde uvolnění po lednu, SCANDI filmy se do kamenných kin dostanou po premiéře ve virtuálním kinosále. Hybridní uvedení je náš nový standard. Filmy i koncept přehlídky zůstávají, mění se jen forma distribuce, kterou si mohou užít tak či onak všichni. Po Be2Can je SCANDI naše druhá přehlídka, která působí v tradičním kamenném i novém virtuálním prostoru,“ vysvětluje hybridní distribuci ředitel Film Europe Ivan Hronec.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce