Aneta Filipová / Jahmal / Pragovka Gallery Pop-up

Aneta Filipová / Jahmal / Pragovka Gallery Pop-up

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 8.12.2020 7.1.2021
Vstupné:

Zdarma

8pro - 7led celý den

Žánr: výstavysochysochařství


Pragovka Gallery srdečně zve na výstavu JAHMAL sochařky Anety Filipové. Kurátorkou výstavy je Lucie Nováčková. Výstava potrvá do 7. 1. 2021.

Aneta Filipová (nar. 1991) je čerstvým absolventem Akademie výtvarných umění v Praze, kde studovala ateliér Sochařství I u Lukáše Rittsteina. Již několik let se zabývá tématem měst a vším, co obsahují. Její sochy propojují různá městská podtémata, jako např. vnímání lidské figury jako pohyblivé architektury v životě, nebo subkulturní otázky jedinců či skupin. Velkoměsta vnímá jako morfologické organismy, které nejlépe tvoří aktuální odraz společnosti. Undergroundová zákoutí jsou pro ni nejzajímavější, a proto v roce 2018 odjela na stáž do New Yorku, kde studovala na Cooper Union of Arts. Zde našla obsahy pro své budoucí práce a sochy.

V New Yorku se inspirovala setkáním s performerkou Jahmal B. Golden. Zaujalo ji téma trans genderu, které je v NYC oproti České republice mnohem otevřenější. Pro hlubší vhled se začala stýkat s lidmi z české trans komunity, díky čemuž objevila plno nevyřešených záležitostí ohledně legislativy.

Její sochy jste mohli vidět na skupinové výstavě Václav Art, Figurama 19, 220 soch AVU nebo na letošní diplomantské výstavě AVU 2020.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pragovka Gallery se nachází v přízemí 2. zálivu Pragovky. Objekt je od centra vzdálen 15 min. Metro B – Kolbenova, tram č.16 – Poštovská.

Galerie bude přístupná zvenčí 24 h denně.

Projekt je finančně podporován Ministerstvem kultury ČR, Hlavním městem Praha, Státním fondem kultury a Městskou částí Praha 9.

Mediálními partnery Pragovka Gallery jsou ArtMap, jlbjlt.net, Radio 1, informuji, Proti šedi, GoOut, artalk.cz, Rádio DAB Praha a Místní kultura ArtRevue.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Aneta Filipová / Jahmal...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)