Colorful Downer

Colorful Downer

Adresa:

Praha 7, Bubenská 1

Termín: 12.12.2020 31.1.2021
Vstupné:

zdarma

12pro - 31led celý den

Žánr: výstavyumění malba abstrakce galerie Praha


Nová výstava malířky Lu Jindrák Skřivánkové a sochaře Patrika Adamce představí společné motivy i protiklady těchto dvou umělců. V The Chemistry Gallery se pod názvem Colorful Downer potkává expresivní barevná abstrakce na plátnech s deformovanou figurou v prostoru. Přes rozdíly v technikách se Skřivánková i Adamec oba inspirují světem, který je obklopuje, a není divu, že se ve výstavě odráží i nejistá současná atmosféra způsobená pandemií koronaviru.

Výstavu více než tří desítek uměleckých děl, jejímž kurátorem je výtvarný kritik a publicista Radek Wohlmuth, je možné navštívit do konce ledna 2021 v The Chemistry Gallery v Ovenecké ulici na Praze 7.

Celá expozice s více než 30 díly je dynamická – nejprve se návštěvník seznámí se samostatnými pracemi, kde autoři stojí každý sám za sebe. Ty ho přivedou k uzlovému momentu, kdy se jejich tvorba spojí v rámci společného díla a dál expozice pokračuje prolínavě. Oba umělci hledají inspiraci v realitě, která je obklopuje. Zatímco Patrik Adamec se zaměřuje hlavně na figuru a detaily lidského těla, pro Lu Jindrák Skřivánkovou je podstatou samotné prostředí, které s člověkem bezprostředně souvisí – čerpá především z krajiny, a to ať už té přírodní, městské nebo mentální. „Výstava nemá striktně ohraničené téma. Utvářelo se spíše postupně a organicky. Oba silně vnímáme svět kolem nás a rok 2020 byl hodně intenzivní. Některé práce proto reflektují tíhu a emotivní náročnost těchto posledních měsíců,“ vysvětluje Lu Jindrák Skřivánková.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Colorful Downer

Výstaviště HolešovicePraha (790 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 467 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 799 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 420 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 723 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 336 m)