LIVE stream - Roma Heroes

LIVE stream - Roma Heroes

Adresa:

LIVE stream

Termín: 1.11.2020 3.11.2020

1lis - 3lis celý den

Žánr: festivalydivadlo romské divadlo výstava live stream online


Nenechte si ujít mezinárodní online festival romského divadla ROMA HEROES, který organizuje sdružení ARA ART. V rámci festivalu proběhne venkovní výstava, online divadelní představení a diskuze s herci a tvůrci. Akce se koná od neděle 1. listopadu do úterý 3. listopadu.

Kdy: 1. - 3. listopadu 2020 od 17 hodin, výstava do 21. listopadu
Kde: Youtube kanál ARA ART, Zoom, výstava v Parku Tusarova, Holešovice

“Romské divadlo má více než stoletou historii. Přesto, že po celé Evropě existuje celá řada aktivních romských divadel, je jejich aktivita neviditelná a zůstává v izolaci mimo hlavní kulturní a vzdělávací proud,” říká výkonný ředitel sdružení ARA ART David Tišer. Během tohoto projektu, který podpořil Visegradský fond, každý partner představí své divadelní představení nebo výstavu v Praze, v Prešově a v Budapešti. ARA ART (CZ) již představilo mnoho svých autorských divadelních představení nejen v ČR, ale i zahraničí, ovšem nyní máme příležitost vám v České republice představit divadelní a uměleckou tvorbu našich zahraničních partnerů ze Slovenska a Maďarska.

Kdo vystoupí:
- Josef Fečo - výtvarník a absolvent Střední umělecké školy v Prešově. V rámci své výstavy představí osm světových osobností, které mají romské kořeny v podobě portrétů zhotovených technikami pop art, street art, stencil art.
- herec František Balog - v rámci představení “Rom z peřinky aneb ENTER THE MAJORITY” odvypráví svůj unikátní životní příběh od vyrůstání v dětském domově po dnešní působení ve Státním divadle v Košicích.
- Státní vědecká knihovna v Prešově představí svou činnost v rámci moderované debaty se slovenskými umělci. Knihovna má jednu z nejbohatších sbírek zaměřenou na romskou kulturu, a mimo jiné zdramatizovala a uvedla některá romská literární díla.
- Independent Theatre Hungary - ve své prezentaci představí krátká videa různých evropských romských divadelních her, výstavu o současných romských umělcích a představí také první mezinárodní romskou dramatickou sbírku - Roma Heroes.
- herečka Emília Lovas v představení Chameleon girl

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce

26duben pátek 18:00

27duben sobota 18:00

27duben sobota 19:30

Politika správcovny

, Jindřišská 875/23 Divadlo

28duben neděle 19:00

Kytice

, Národní 1 Divadlo