Dvě tváře Prahy: Výstava nejlepších snímků z fotografické soutěže

Dvě tváře Prahy: Výstava nejlepších snímků z fotografické soutěže

Adresa:

Praha 1, Na Příkopě

Termín: 7.10.2020 4.11.2020
Vstupné:

zdarma

7říj - 4lis celý den

Žánr: výstavyfotografiesoutěž


Ve středu 7. října rozzářilo ulici Na Příkopě dvacet tři snímků na velkoplošných panelech. Výstava zakončí jedenáctý ročník fotografické soutěže Dvě tváře Prahy, kam účastníci přihlásili rekordních 720 snímků z prostředí Václavského náměstí a Příkop.

„Cílem soutěže je vyvolat širší diskusi o aktuální podobě Václavského náměstí a jeho okolí a těší nás, že se do debaty prostřednictvím fotografie zapojil tak velký počet Pražanů. Věříme, že k úspěchu přispěl i fakt, že jsme tento rok poprvé zacílili i na mladší soutěžící a otevřeli dvě nové kategorie: děti od 7 do 11 let a děti od 12 do 17 let. Vždyť právě oni jsou těmi, kteří by měli v budoucnu občanskou společnost v našem městě vést.“ říká Monika Vlková, projektová manažerka Sdružení Nového Města pražského.

Hlavní cenu vyhrál Tom Řechtáček za zachycení atmosféry oslav Nového roku 2020. V kategorii 7-11 let zvítězil s fotografií „Modrá je dobrá“ Kryštof Michálek a na prvním místě v kategorii 12-17 let se umístil Kilián Valdman se snímkem „Děravý jezdec“. Výstavu nejlepších snímků si je možné prohlédnout na pěší zóně v ulici Na Příkopě do 4. listopadu. Tradiční ocenění autorů vítězných fotografií proběhne kvůli aktuálním omezením spojených s nouzovým stavem v rámci dernisáže 3. listopadu 2020. Partnery fotosoutěže jsou společnosti Cewe Fotolab, Urban Store, Cushman & Wakefield, Hotel Bellevue Vienna, Van Graaf, Hotel Jalta, Hamleys, divadlo Studio DVA a JLV. Fotosoutěž a výstava probíhá již tradičně za podpory Městské části Praha 1. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

11dub - 14dubcelý den

14kvě - 15kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Dvě tváře Prahy:...

Tyn Yard ResidencePraha (305 metrů)

The Emblem HotelPraha (591 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (701 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (191 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (409 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (684 m)