Předaukční výstava v Galerii KODL

Předaukční výstava v Galerii KODL

Adresa:

Praha 1, Národní 7

Termín: 5.10.2020 28.11.2020

5říj - 28lis celý den

Žánr: výstavygalerie aukce umění online


Předaukční výstava 250 mimořádných a vzácných uměleckých děl probíhá v prostorách Galerie KODL od 5. října do 28. listopadu. Výstava bude zakončena aukcí na pražském Žofíně v neděli 29. listopadu od 12 hodin. Poprvé se aukce uskuteční i online formou.

Letošní mimořádná situace přispěla k několika změnám. Mezi nejzásadnější novinky patří možnost zúčastnit se dražby online. Galerie KODL připravila pro tyto účely nový aukční portál artsbay.cz. Dále je možné se do aukce zapojit i přes webové stánky invaluable.com a livebid.cz. Další úpravou je prodloužení předaukční výstavy na dva měsíce, což umožňuje prohlídky uzpůsobit a pořádat je v menším počtu návštěvníků, tedy ve větším soukromí. Samozřejmostí je dodržování veškerých hygienických opatření v galerii.

Významné místo na podzimní aukci zaujímá již tradičně umění 19. století. Nechybí tzv. Generace Národního divadla (Václav Brožík), které sekundují další významní figuralisté v čele s Gabrielem Corneliem Maxem, Josefem Mánesem či Maxem Švabinským. Výsadní pozici má opět krajinomalba v podání žáků Haushoferovy školy (Adolf Chwala či Bedřich Havránek) a přímo navazujícího ateliéru Julia Mařáka, zastoupeného díly Antonína Slavíčka či Otakara Lebedy. Nechybí ani reprezentativní díla na současném trhu vysoce ceněných solitérů Beneše Knüpfera nebo Antonína Chittussiho či práce „českých Pařížanů“ Viktora Olivy a Luďka Marolda. Zcela charakteristické je i plátno „Tramvaj v pražské ulici“ Jakuba Schikanedera. České autory doplňují i tentokrát vysoce renomovaní malíři francouzští a ruští - Frédéric Bazille, Eugène Boudin, Nikolaj Petrovič Bogdanov-Bělskij či Alexej Alexejevič Harlamoff. 

Otevírací doba:
Po–Pá 10:00–18:00 hod. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Předaukční výstava v...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (473 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (582 metrů)

ValentinskaPraha (653 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (128 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (258 m)