KVIFF Film: Devadesátky

KVIFF Film: Devadesátky

Adresa:

Praha 6, Socháňova 27

Termín: 12.11.2020
Vstupné:

80 Kč/60 Kč

12listopad čtvrtek 19:00

Žánr: filmKVIFFprojekce


Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary přináší mimořádné promítání těch nejzajímavějších filmů ze světové produkce. V KC Průhon tak můžete zhlédnout jako druhý film Devadesátky. Na csfd.cz hodnocen 77%! Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene.

Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče. Distribuce ČR: KVIFF Distribution Délka: 85 min Znění: Anglické, české titulky Drama / Komedie, USA, 2018 Režie a scénář: Jonah Hill Kamera: Christopher Blauvelt Střih: Nick Houy Hrají: Sunny Suljic, Lucas Hedges, Katherine Waterston, Jerrod Carmichael, Alexa Demie, Na-kel Smith, Olan Prenatt, Gio Galicia, Ryder McLaughlin, Zachary Read, Harmony Korine a další… TVŮRCI Jonah Hill (1983) Americký herec a komik je držitelem dvou nominací na Oscara za vedlejší role ve filmech Vlk z Wall Street (Martin Scorsese, 2013) a Moneyball (Bennett Miller, 2011).

Proslavil se rolemi outsiderů ve filmech jako Superbad (Greg Mottola, 2007) nebo Zbouchnutá (Judd Apatow, 2007), postupně se však dostal i k dramatičtějším rolím. V roce 2018 debutuje jako režisér celovečerním filmem Devadesátky (mid90s), ke kterému si napsal i scénář. Film měl premiéru v roce 2018 na filmovém festivalu v Torontu a jeho příprava trvala čtyři roky. V roce 2011 Jonah Hill signifikantně zhubl, aby mohl být obsazován do serióznějších rolí. Základem jeho jídelníčku je nyní převážně sushi. Sunny Suljic (2005) Sunny Suljic je profesionální skateboardista a herec, který si už stihl zahrát například v Zabití posvátného jelena (Yorgos Lanthimos, 2017) nebo Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot (Gus Van Sant, 2018).

Je rovněž držitelem ceny Bafta za nejlepší herecký výkon ve videohře (God of War, 2018). Lucas Hedges (1996) Americký herec Lucas Hedges pochází z Brooklyn Heights v New Yorku a vzdělání v oblasti divadla získal na University of North Carolina School of Arts. Do širšího povědomí se zapsal rolí v dramatu Místo u moře (Kenneth Lonergan, 2016), která mu vynesla i nominaci na Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Objevil se také ve filmech Wese Andersona Až vyjde měsíc (2012) nebo Grandhotel Budapešť (2014). Za zmínku stojí také jeho práce na filmu Lady Bird (Greta Gerwig, 2017) nebo role ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem (Martin McDonagh, 2017). Místo konání: Sál KC Průhon Vstupné: 80 Kč základní/60 Kč studenti, senioři

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce KVIFF Film: Devadesátky

Villa St. TropezPraha (2.4 km)

Volcano Spa HotelPraha (3.8 km)

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (3.8 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (7.5 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (7.6 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (7.7 km)