Pěšky, na kole či v běhu, na suchu i ve vodě, bude možné od 1. do 7. října obdivovat architekturu ve více jak stovce měst a obcí po celé republice i na Slovensku. Jubilejní desátý ročník festivalu Den architektury nabízí na 300 architektonických procházek, cyklovyjížděk, exkurzí do běžně nepřístupných budov s poutavým výkladem, ale i diskusí či přednášky.

V hlavním městě Den architektury zve na více jak osm desítek nejrůznějších akcí, ve kterých se odráží jednotlivá témata festivalu. Program láká například do městské divočiny pod Barrandovem, na ostrov Štvanice nebo provede oblastí Masarykova nádraží. Zaměří se na turistické pasti, problematickou lokalitu Plzeňské ulice či obnovu Čelakovského sadů a okolí Národního muzea. Nabídne též procházky po vybraných nemocničních areálech. Pod heslem Hurá dovnitř! se se mimořádně veřejnosti otevře bývalá výrobna uzenin přestavěná na kancelářské prostory v Nuslích nebo kotelna Všeobecné fakultní nemocnice – neznámá technická stavba Karla Pragera. Motoristy i fanoušky architektury potěší návštěva Domu Autoklubu ČR. Pražský program se samozřejmě provede i po realizacích Adolfa Loose, Josefa Gočára, Otakara Novotného, Jaroslava Fragnera či Zdeňka Fránka. Mimo jiné nabídne procházku po kubistické architektuře.

Program festivalu je zdarma, avšak na vybrané akce je potřeba rezervace předem. V Praze budou rezervace spuštěny dne 27. září 2020.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

18duben čtvrtek 18:30

Skrytý svět mytických bytostí Starého Města

, U sloupu s hodinami před Prašnou bránou a Obecním domem Ostatní

19duben pátek 18:30

Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů

, Lví dvůr, U Prašného mostu 51/6, Praha 1 Divadlo

Ubytování v okolí akce Den architektury v Praze

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)