Filmový svět Miloše Fikejze

Filmový svět Miloše Fikejze

Adresa:

Praha 9, Na Chvalské tvrzi 857/4

Termín: 29.8.2020 4.10.2020

29srp - 4říj celý den

Žánr: výstavyumění fotografie moderní umění film celebrity praha podzimní výstavy


Výstava představuje 120 unikátních fotografií převážně zahraničních filmových celebrit zachycených objektivem Miloše Fikejze (1959–2019) filmového publicisty, encyklopedisty a fotografa. 

Loni zesnulý uznávaný fotograf fotil na černobílý kinofilmový negativ a zásadně bez blesku, pouze v přirozených, byť někdy extrémních světelných podmínkách. Portrétoval bez potřeby aranžování a domlouvání pozic, gestům a pohybům nechával volnost. Zahraniční umělce nejčastěji dokumentoval na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, na pražském Febiofestu, v Uherském Hradišti při Letní filmové škole či v rámci festivalu Dny evropského a francouzského filmu v Praze.

Fotoaparát Miloše Fikejze zachytil hvězdy jako je Gregory Peck, Alan Alda, Mia Farow, Sharon Stone, Robert Redford, Miloš Forman, Whoopi Goldberg, Keira Knightley, Michael Douglas a mnoho dalších.

Ve Fikejzově obsáhlém portfoliu se nacházejí i unikátní fotografie z roku 1994, kdy na Mezinárodním filmovém festivalu zvěčnil tehdy ještě neznámého mladého herce a obyčejného chlapce Leonarda DiCapria, který si v Karlových Varech společně s prarodiči užíval léto. Tato série Fikejzových snímků z parku stará více jak čtvrt století odkrývá dle slov amerického novináře Stevena Gaydose velmi vzácný a lidský okamžik v životě mladého herce, jenž se později stane držitelem Oscara a jedním z nejvýznamnějších umělců mezinárodního filmu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Filmový svět Miloše...

Wellness Hotel STEPPraha (8 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (10.3 km)

Top Hotel PrahaPraha (10.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (10.8 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (12.3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (10.2 km)