Kolektivní výstava prezentuje unikátnost i podstatnost ženské pospolitosti a soudržnosti, jež se staly klíčovými pojítky mezi vybranými autorkami i 3Kurátorkami. 

Spolupráce mezi ženami je v českém a umělecko-historickém prostředím stále spojována s čímsi marginálním. Je synonymem nedůvěřivosti, nestability možná i pochybnosti. Účelem výstavy není představit autorky, které se ve své tvorbě zaměřují primárně na feministická témata či direktivně pracují s náměty ženství, i když bezpochyby se výstava dotýká problematiky genderu, jelikož u většiny autorek se gender promítá do jejich práce jako téma či východisko. Výstavnímu konceptu jde zejména o deskripci jejich individuálních osobností, které získávají na síle právě v momentu vzájemné feminní diskuze, spolupráce i konfrontace jejich artefaktů přímo ve výstavě. Výstava se taktéž dotýká diskutabilního pojmu “ženské umění”.

V rámci výstavního konceptu se představí autorky dvou generací. Mladší zastupují Anna Wyrwová (*1997) a Jana Svobodová (*1995), starší prezentují Tereza Štětinová (*1987) a Lenka Chánová (*1985). Vystavující umělkyně se neostýchají prezentovat svou křehkost a nejniternější pocity, které bezpochyby zapadají do ženských elementů. Proto autorky svými artefakty zprostředkovávají různé perspektivy ženské spolupráce, ovšem vždy je patrná jejich odlišná a originální myšlenková cesta pramenící z jedinečných životních stanovisek i příběhů. Umělecké výrazy jednotlivých autorek se zásadně liší výtvarnými médii i přístupy, ale mají navzájem i se 3Kurátorkami společný poetický projev, přítomného ženského ducha, cílevědomost, píli, cit pro detail a zejména uvědomělost síly v ženské kooperaci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

29březen pátek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

23úno - 30břecelý den

Dům a zahrada

, Palachovo nám. 80 Výstava

Ubytování v okolí akce Ženy

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 426 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 748 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 763 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 753 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (517 m)