Přejít na stránky Ticketpro.cz

Rancid

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 23.7.2012
Vstupné:

685 Kč

23červenec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldrockpopreggaepunkunderground


Rancid, kapela naprosto zásadní pro vývoj punk rocku, letos slaví svoje dvacáté narozeniny, a to ve velkém stylu, vyráží na celosvětové tour. Hned na samém začátku jeho evropské části se zastaví také v Praze ve Velkém sále Paláce Lucerna, aby vůbec poprvé v historii vystoupila před českými fanoušky.

Biografie Rancid:

Kalifornská legenda Rancid vznikla v roce 1991, kdy dva členové Operation Ivy, Tim Armstrong a Matt Freeman, spojili síly s bubeníkem Brettem Reedem. Na začátku se Rancid vezli na vlně velkého návratu punk rocku stejně jako The Offspring nebo Green Day, ale na rozdíl od nich zůstali po celou svou existenci věrní undergroundu. Už jejich druhé album Let´s Go z roku 1994 (v té době už kapelu doplnil i současný kytarista Lars Frederiksen) znamenalo úspěch, ale teprve deska …And Out Come the Wolves, kterou kapela vydala v roce 1995, vystřelila Rancid k neuvěřitelné punkové slávě. Hity jako Time Bomb nebo Ruby Soho dnes patří k naprosté klasice. Rancid později experimentovali i s dalšími hudebními styly, jako roots reggae, hip-hop, ska, rockabilly (zejména na čtvrtém studiovém albu Life Won´t Wait) a až do roku 2004 neúnavně koncertovali. Po roční pauze, která následovala, nastala změna na postu bubeníka, kdy Bretta Reeda nahradil Branden Steineckert, který s Rancid hraje dodnes. Zatím poslední album kapely, Let the Dominoes Fall, vyšlo v roce 2008 a dohromady se tak Rancid pyšní celkem sedmi studiovými alby. Se čtyřmi miliony prodaných desek jsou jednou z absolutně nejúspěšnějších punkových kapel všech dob.

http://rancidrancid.com/

http://youtu.be/sk5iyCdZ-1U

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rancid

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (742 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (823 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (839 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (714 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (563 m)