Cestovatelské kino: Antarktida

Cestovatelské kino: Antarktida

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 98/1

Termín: 9.9.2020

9září čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


Ledová poušť, kam jen oko dohlédne. Země nikoho, kde platí osobité zákony a které vládne chlad a obrovské plovoucí kusy ledu. Nejchladnější kontinent, který byl po staletí mýtickým místem, dnes obývají jen vědci, tučňáci královští, velryby, albatrosi a pár dalších živočichů. Vydejte se do zimního království s Alenou Žákovskou, která se zúčastnila expedice vědců na stanici Johana Gregora Mendela na Antarktidě. Večer nás nejenom seznámí s touto zajímavou expedicí, ale také nám ukáže odkrytou část ostrova Jamese Rosse bez ledovců, přípravu na expedici, jak funguje pobyt v tomto prostředí, jak se tam stravuje anebo jak tráví volný čas.

Nepropásněte toto neobvyklé cestovatelské dobrodružství, které člověk zažije jedenkrát za život! Součástí přednášky budou i krátké filmy. doc. RNDr. Alena Žákovská, Ph.D. je vědkyně a sportovkyně, která miluje cestování. Pracuje na Pedagogické (katedra Biologie) a Přírodovědecké fakultě MU Brno (obor fyziologie živočichů, imunologie) a zde také dostala pozvání k účasti na vědecké expedici na Antarktidě. Kromě toho je mistryně České republiky ve vytrvalostně silovém pětiboji Ocelová žena, vítězkyně v nejdelším etapovém závodě pořádaném na území ČR – 301 kilometrů dlouhý Moravský ultramaraton – či mistryní ČR v běhu na 100 kilometrů.

Pravidelné sportování je pro ni i nutnou přípravou na výpravy do izolovaných míst po celé planetě. Spolu s Milanem Daňkem stála u zrodu expedičního sdružení Horizont a cíle jejich cest obvykle či nejčastěji míří do obtížně dostupných tropických pralesů jihovýchodní Asie, Afriky či Amazonie. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cestovatelské kino:...

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)