Pod hlavičkou Komunitního centra při společnosti Czech Photo jsme vyhlásili již druhý ročník fotografické soutěže pro fotografy z Prahy a účastníky komunitního centra. Vzhledem k nouzovému stavu, který byl v České republice vyhlášen ve spojitosti s rozšířením koronaviru, jsme se rozhodli letošní ročník přizpůsobit aktuální situaci s tématem Můj život v karanténě. V období 28. 3. - 31. 5. 2020 se do soutěže přihlásilo 51 soutěžících, kteří dokumentovali, jak se měnila společnost a život v karanténě.

Porota Czech Photo ocenila soutěžící ve třech kategoriích: PortrétMěsto a Doba koronavirová kreativní. Vítězné fotografie vystihují nálady i podoby našich životů v posledních měsících. Slavnostní předání cen a výstava vítězů a vybraných autorů bude zahájena 2. července ve venkovní galerii Czech Photo Centre.

I přes nepříznivé podmínky nouzového stavu je na fotografiích vidět, že lidé nepřestali žít, radovat se a tvořit. Omezení naopak často ještě podpořila jejich kreativitu. Vítězná fotografie v kategorii Portrét Jana Kočího s citem ukazuje, jak roušky neodradily lidi od jejich každodenní rutiny a vynalézavosti. Fotografie architektury města od Olivera Beneše i dalších oceněných zachycují veřejný prostor v Praze s akcentem všudypřítomných roušek. Snímky z kreativní kategorie zase s nadhledem i emocí přibližují divákovi pocity, které ve fotografech doba společenské separace vyvolala.

Vystavující: Alexandros Charalambidis, Eliška Jonášová, František Kocmich, Helena Bednářová, Inna Bystráková, Irina Jurčíková, Jan Kočí, Jaromír Kyzour, Jiří Růžička, Josef Zedník, Karel Zankl, Kateřina Mahďáková, Kristýna Petraturová, Ladislav Rombald, Martin Andrle, Martin Braun, Martin Salajka, Martin Skalický, Matěj Weber, Miroslav Hoza, Natallia Kuzniatsova, Nikita Šťastná, Oliver Beneš, Richard Grégr, Tomáš Kříž, Tomáš Moravec, Tomáš Řechtáček, Veronika Pudilová, Vladimír Braun, Vladimír Oliva, Veronika Žabková

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha 13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Můj život v karanténě

Volcano Spa HotelPraha (545 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.2 km)

Villa St. TropezPraha (4.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.9 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (5.5 km)