GenotPresents#2: Enchanted Lands & Zoë Mc Pherson

GenotPresents#2: Enchanted Lands & Zoë Mc Pherson

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí 26

Termín: 28.7.2020

28červenec úterý 20:00

Žánr: koncertyhudba koncert elektronická hudba


Pražský kolektiv Genot Centre se vrací s druhou edicí nové série navazující na úspěšné celonoční koncerty Silent_Night. Na GenotPresents plánuje představovat to nejvýraznější ze současné abstraktní elektronické hudby v neobvyklých kontextech. Na druhé edici se můžete těšit na křest dlouho očekávaného alba pražské hudebnice Enchanted Lands a českou premiéru dechberoucího AV setu v Berlíně usazené producentky Zoë Mc Pherson.

 

Enchanted Lands
Enchanted Lands debutovala v roce 2017 albem Feed Goals, které ji kromě ceny Vinyla a nominace na cenu Anděl přineslo i výrazný ohlas v zahraničí. Na svůj debut v červenci konečně naváže albem u decentralizovaného virtuálního labelu Quantum Natives, jednoho z předních hybatelů současného digitálního undergroundu. Na albu “Cryptic Island Eco-Sanctuary” Barbora Dehaen Polcerová dále rozvíjí svou stále silnější fascinaci trancem, současným klubovým sound designem, ASMR i new age estetikou.  

Zoë Mc Pherson & Alessandra Leone
Multimediální umělkyně, producentka, zvuková inženýrka, performerka a DJka Zoë Mc Pherson je jedním z nejvýraznějších úkazů na elektronické scéně. Na svém aktuálním albu States of Fugue se vydává do potemnělých zákoutí současné abstraktní elektronické hudby a s neskutečnou lehkostí nabaluje nekonkrétní zvuky i vlastní vokál v tribálně valivé rytmické chuchvalce. V Berlíně usazená hudebnice se v Praze představí i s druhou polovinou hybridního vydavatelství SFX Alessandrou Leone a jejich společnou audio-vizuální show String Figures kombinující projekce moderního tance s hyperrealistickými 3D vizuály.  

Obelisk of Light
Český drone melancholik Jan Kašpar vystupující pod jménem Obelisk of Light je ne nadarmo označován za Petra Hapku českého dronu. Ve svých rozsáhlých kompozicích založených na procesovaném zvuku kytary dokáže s lehkostí kombinovat klenuté melodie s digitálním zvukovým designem a vytváří soundtrack pro ty scény, kdy vám před očima proběhne celý život.  

DVDJ NNS
Kateřina Blahutová aka DVDJ NNS je jednou ze zakladatelek legendární série pražským večírků s KSK. Na Islandu žijící multidisciplinární designérka, kde je aktuálně součástí místní experimentální platformy RASK, vede dialog mezi přírodou a vedlejšími účinky existence civilizace na pomezí světla a prostoru v jejich fyzické i digitální podobě a ve svých euforických DJ setech dokonale stírá hranice mezi vysokým a nízkým.  

Genot Centre
Pražský kolektiv Genot Centre se dlouhodobě věnuje prezentaci a propojování současného digitálního undergroundu formou site-specific koncertů a kazetových releasů. Skupině kolem Ondřeje Lasáka a Wima Dehaena se již přes pět let daří objevovat výrazné domácí talenty abstraktní hudby (Enchanted Lands, Lišaj, Izanasz), iniciovat mezioborové kolaborace mezi producenty a současnými vizuálními umělci i pořádat originálně pojaté koncerty na neobvyklých lokacích. Za své aktivity vysloužili cenu Vinyla v kategorii Počin roku a prestižní britský server The Quietus vyhlásil Genot Centre kazetovým labelem roku 2017.  

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

28březen čtvrtek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

29březen pátek 15:00

29březen pátek 19:00

Ubytování v okolí akce GenotPresents#2:...

Tyn Yard ResidencePraha (723 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 139 metrů)

ValentinskaPraha (1 263 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (518 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (988 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 385 m)