Přejít na stránky Ticketpro.cz

Dead Can Dance

Adresa:

Praha 4, 5. května 65

Termín: 10.10.2012
Vstupné:

790 - 1.590 Kč

10říjen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertydanceelektrofilm


To, o čem snily řady fanoušků, se stává skutečností: 10. října 2012 v Kongresovém centru Praha vystoupí v rámci svého reunion turné legendární skupina Dead Can Dance, kterou tvoří hudebníci, zpěváci i skladatelé Lisa Gerrard a Brendan Perry.

Dead Can Dance

Znovuobnovení Dead Can Dance zahrají v Praze – 10. října v Kongresovém centru

To, o čem snily řady fanoušků, se stává skutečností: 10. října 2012 v Kongresovém centru Praha vystoupí v rámci svého reunion turné legendární skupina Dead Can Dance, kterou tvoří hudebníci, zpěváci i skladatelé Lisa Gerrard a Brendan Perry. Na koncertě kromě nejznámějších skladeb své historie zároveň představí písně z připravované nové desky, která vyjde také letos. Čeští diváci tak budou moci zažít to, čím si Dead Can Dance získali milióny oddaných fanoušků – éterický, magický hlas Lisy Gerrard či hluboký baryton Brendana Perryho, které se proplétají zvukovými krajinami na hranicích mezi elektronickou a živou hudbou, kde znějí exotické nástroje čerpající z minulosti (středověk, renesance, baroko) i mimoevropských kultur – ze Středního východu, Asie, východní Evropy, Středomoří i severní Afriky. Evropské turné obsáhne 22 měst a začíná 19. září v tureckém Istanbulu. Jde o vůbec první společné koncerty od úspěšného turné v roce 2005.

Já a Lisa se velmi těšíme na společnou práci ve studiu. Začali jsme skládat písně pro nové album na podzim 2011. Závěrečná fáze nahrávání proběhne v Quivvy Studios v Irsku na začátku letošního roku. Půjde o ´jarní´ desku, která vyjde v době, kdy se probouzí příroda. Naše plány na turné se také vyvíjejí dobře, shromáždili jsme skvělé muzikanty, kteří s námi vyjedou a kteří se na chvíli zřekli své vlastní kariéry, aby s námi hráli písně z nového alba a také nová aranžmá skladeb z archivu,“ říká k turné Brendan Perry.

Dead Can Dance založili Brendan Perry, Lisa Gerrard, Paul Erikson a Simon Monroe v roce 1981 v australském Melbourne. Krátce nato Brendan a Lisa přesídlili do Londýna, kde během jednoho roku podepsali smlouvu s vydavatelstvím 4AD. Na jaře 1984 vydali eponymní debutové album a o rok později druhou desku nazvanou Spleen and Ideal, která dosáhla na druhé místo britského nezávislého žebříčku. Další alba následovala ve dvouletých intervalech – Within the Realm of a Dying Sun (1986), The Serpent´s Egg (1988) a Aion (1990). V roce 1993 se hudba Dead Can Dance objevila na soundtracku k filmu Baraka. Obrovským úspěchem v Evropě i USA skončilo vydání další řadovky – Into the Labyrinth z roku 1993. Následující světové turné zachytilo živé album Toward the Within o rok později. Již v té době se oba členové věnovali kromě Dead Can Dance i svým sólovým projektům – Lisa Gerrard natočila svůj debut v roce 1995 a věnovala se také skládání filmové hudby. O rok později vyšlo zatím poslední společné album Spiritchaser. Dead Can Dance oficiálně oznámili konec v roce 1998. V roce 1999 vydal také svůj debut Brendan Perry a o šest let později proběhlo jejich zatím jediné světové reunion turné

http://www.deadcandance.com/

http://www.facebook.com/events/329332993784232/

http://www.last.fm/event/3216826 Dead Can Dance at KCP - Kongresové centrum Praha, 5 května 65, Praha-4 on 10 October 2012

The Host Of Seraphim: http://www.youtube.com/watch?v=QJhVM930YXY

The Carnival Is Over: http://www.youtube.com/watch?v=LtNFQ7RJbaQ

The Wind That Shakes The Barley: http://www.youtube.com/watch?v=1p2g2WuGXwE

Sanvean: http://www.youtube.com/watch?v=R1WaQmxrXdw

Upozornění:

Pořadatel požaduje uvádět na vstupenku jméno návštěvníka koncertu. Proto je možné vstupenku koupit v prodejních místech nebo rezervovat na internetu a následně vyzvednout na prodejních místech.

Pořadatel požaduje, aby bylo na vstupence jméno návštěvníka akce. Na akci bude vpuštěn jen ten, jehož jméno je na vstupence uvedeno.

Limit nákupu na jednu osobu je stanoven na čtyři vstupenky.

Děkujeme za pochopení.

Informace od pořadatele

Vstupenky na koncert Dead Can Dance v Kongresovém centrum Praha 10.října 2012 budou prodávány výlučně jako nepřenosné. Nepřenosné znamená, že každá jednotlivá vstupenka je vázána na konkrétní osobu, jejíž jméno je na vstupence vytištěno. Plné jméno vytištěné na vstupence musí souhlasit s jakýmkoli průkazem totožnosti držitele vstupenky, promotér má právo neumožnit držiteli vstup, pokud tyto údaje nesouhlasí. Maximální počet objednaných vstupenek na jednu osobu jsou čtyři.

Pro toto speciální opatření jsme se úmyslně rozhodli z důvodů férovosti a to především proto, abychom zamezili nelegálnímu prodeji vstupenek, při kterém často dochází k nabídce za extrémně předražené ceny. Naším cílem je umožnit všem fanouškům stejnou možnosti zakoupit si vstupenky za přiměřené ceny.

Oficiální prodej na pražský koncert probíhá pouze prostřednictvím prodejní sítě Ticketpro, všichni ostatní prodejci nabízející vstupenky na tento koncert NEMAJÍ OPRÁVNĚNÍ k jejich prodeji.

Děkujeme za pochopení

Charm Music

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

790 - 1.590 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dead Can Dance

Union Hotel PraguePraha (431 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (751 metrů)

Royal Court HotelPraha (945 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 850 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.4 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (997 m)