November 2nd

November 2nd

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 20.8.2020
Vstupné:

Na sezení 300 Kč, na stání 200 Kč.

20srpen čtvrtek 21:00

Žánr: koncerty


Česká kytarová kapela November 2nd se po osmileté hibernaci, kdy se její členové věnovali jiným projektům, vrací na scénu. Muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové stylově navazují na své první album, jehož zvuk alternativního rocku okouzlil hudební publicisty a české posluchače.

Album kapele vyneslo nominaci na cenu Anděl a vítězství v anketě Žebřík. Tentokrát November 2nd zúročují zkušenosti z jiných projektů a svůj jasně rozpoznatelný zvuk posouvají do estetiky současné kytarové muziky. Návrat kapely stvrzuje nová skladba I Feel Love, kterou hudebníci zvukově vybrousili společně s americkým producentem Johnem Nettim. Ten stojí například za posledními alby rockerů Rival Sons nebo bluesmana Buddyho Guye. 

„Během naší pauzy jsme se ve studiu sešli jednou a natočili písničku Love Me Or Leave Me, která bavila jak nás, tak naše fanoušky, a udala nám směr, kudy bychom se chtěli ubírat. Nějakou dobu jsme pak hledali zvuk, který by vyšel z našeho oblíbeného retro soundu a přitom nezněl old-schoolově. S tím nám nakonec pomohl John Netti, který něco podobného absolvoval před námi s Rival Sons. Myslím, že jsme to společně trefili úplně přesně,“ popisuje zpěvačka a kytaristka Alexandra Langošová. Kapela, kde kromě ní hrají ještě kytaristé Roman Helcl a David Babka, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček, postupně zveřejní ještě tři nové skladby, a teprve poté vydá čtvrté řadové album.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce November 2nd

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)