Ve dnech 9. – 17. října se patnáct let uzavřená secesní budova Nové strašnické školy a přilehlá zahrada promění v jedinečné centrum kultury a místo setkávání. Festival 4+4 dny v pohybu navazuje na svůj záměr kulturně oživovat netradiční prostory (kanalizační čistírnu v Praze-Bubenči, tovární haly ČKD Karlín, bývalý městský pivovar v Holešovicích, Desfourský palác aj.).

Jubilejní 25. ročník festivalu 4+4 dny v pohybu se zaměří na prezentaci domácí umělecké scény a téma vzdělávání. Nenadálé proměny, kterými v současnosti společnost prochází, reflektují organizátoři také festivalovým mottem Všechno je jinak.

Festival nabídne výtvarné umění, divadelní premiéry, taneční představení, koncerty, dílny, diskuze a přednášky, vycházky, ale také speciální program věnovaný právě vzdělávání a pedagogice, zahrnující zážitkové hodiny s nejlepšími českými učiteli a konferenci o budoucnosti školství s názvem Kdo je tady učitel? Konference se primárně zaměří na širokou veřejnost se zájmem o tematiku školství, zvláště pak na rodiče žáků, pokusí se najít odpovědi na otázky, jaké dovednosti budou děti potřebovat v budoucnu či kde jsou hranice on-line vzdělávání, digitalizace aj.

Program pro rodiny s dětmi láká na Buchty a loutky, Loutky bez hranic, Plyšový cirkus Roberta Smolíka, Studio Damúza, TEArTR RAJDO, Jakuba Folvarčného, Barboru Látalovou, Wariot Ideal nebo duo Bratři v tricku, ale také pohybové a umělecké workshopy.

Koncertní program představí Moniku Načevu & Zdivočelé koně, indie rockové The Valentines, písničkářku Amelii Siba, swingový orchestr Zatrestband a další, včetně setů DJ Mardoši a DJ Robota.

Vernisáž výstavy současného umění Všechno je jinak a slavnostní otevření budovy proběhne v pátek 9. října.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

25duben čtvrtek 19:00

Kytice

, Národní 1 Divadlo

26duben pátek 18:00

27duben sobota 17:00

Ubytování v okolí akce Festival 4+4 dny v pohybu

Residence TrafickPraha (2.1 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.7 km)

Žižkovská televizní věžPraha (3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (3 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (4.8 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.6 km)