Petr Písařík / Jestli chceš být originální, stačí nelhat

Petr Písařík / Jestli chceš být originální, stačí nelhat

Adresa:

Praha 1, Na Poříčí  25

Termín: 12.6.2020 31.8.2020

12čer - 31srp celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění socha instalace malba praha letní výstavy

Umělci: Petr Písařík


Černá labuť zve od zítřka na výstavu, která pod titulem Jestli chceš být originální, stačí nelhat představí jednoho z nejoriginálnějších českých výtvarníků Petra Písaříka. Název expozice je zároveň celoživotním mottem autora, který od devadesátých let, kdy vstoupil na výtvarnou scénu jako člen skupiny Pondělí, reflektuje rozličnými postupy realitu, jenž nás v čase postmoderny obklopuje. Výstava nabídne nevšední pohled na modernistické a postmodernistické kreace. 

„Písaříkův pražský ateliér, ať už se nachází kdekoliv, bývá středobodem společenského zájmu, ostatně jeho díla obráží společenský designový ruch a reagují na proměnlivou vizuálnost globální civilizace,“ vysvětluje kurátor výstavy Martin Dostál a dodává: „Petrova práce se rozpíná v hájemství abstrakce, které je syceno jak impulsy ze světa klasického moderního umění, tak z popkultury, z módního průmyslu, ze světa značek a různých aktuálních a aktualizovaných módních vln.“

Autorovy malby i trojrozměrné objekty (ostatně je původně sochař) pracují s principem tvarové i myšlenkové proměny, kterou divák zná z každodenního života, poznamenaného neustálým atakem populární a masové produkce. Písaříkovo vidění tomuto světu zároveň přiznává jistou estetickou kvalitu a krásu, aby jej ve stejný okamžik znejistělo a zrelativizovalo. Výtvarník, který mimochodem před dvěma lety oslavil padesátiny rozsáhlou expozicí v pražském Rudolfinu, tak zůstává originálním, neuchopitelným ale hlavně pravdivým a poctivým svědkem naší doby.

Prohlídky jsou možné ve všední dny od 10 do 18 hodin a o víkendech od 14 do 18 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Petr Písařík / Jestli...

Tyn Yard ResidencePraha (756 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 171 metrů)

ValentinskaPraha (1 295 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (558 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 023 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 426 m)