Svatojánská noc v Altě

Svatojánská noc v Altě

Adresa:

Praha 8, Sokolovská 24/136

Termín: 23.6.2020

23červen úterý 18:00

Žánr: ostatní akcesvatojánská noc tanec hudba večerní prohlídky


Magická svatojánská noc v magické Invalidovně. Tanec, hudba, noční sběr bylin, večerní prohlídky Invalidovny a mnoho dalšího.

18:00 ● Markéta Kuttnerová, Tomáš Novák: Impro plus kontra

Improvizovaná performance hudebně-taneční dvojice (kontrabas a tanec). Duo Impro plus kontra tvoří především v netradičních prostorách mimo běžné kulturní instituce. Charakter, atmosféra a téma představení vychází přímo z daného místa, kde se koná. Každá performance je tak vždy originální a jedinečná.

19:00 ● Štěpána Mancová, Zuzana Trachtová: Whispers

Uskupení Whispers založila Zuzana Trachtová a Štěpána Mancová v roce 2019. Pokládají si otázku, která vychází z jejich samotného jádra: „Dokáže síla jedince přetrvat v tak křehké době a udržet si autenticitu?". Jejich performance mají přivádět diváky k zamyšlení, vést je hlouběji do sebe, probouzet zvědavost, pracovat s emocí studu. Mohou pro ně být jistým přerodovým rituálem, vést k proměně.

Performeři a performerky naruší komfortní zónu diváků. Donutí je k pohybu. Provedou je prostorem. Důležitým aspektem performance je silná hudební a vizuální složka proměňující se v závislosti na prostředí, které hraje stejně tak významnou roli a je inspirací pro vznik konkrétní performance. Tanečníci a tanečnice vystoupením reagují na prostor, kopírují ho.

19:00 + 20:00 ● Večerní prohlídky s NPÚ

Přijďte zažít atmosféru večerní Invalidovny! Na Svatojánskou noc pro vás NPÚ přichystal speciální prohlídky, které vám představí historii této národní kulturní památky i to, jak se v ní kdysi žilo válečným invalidům.

Prohlídky se konají s průvodcem v českém jazyce a začínají v 19:00 a 20:00. Vstup hlavním vchodem z ulice Za Invalidovnou (naproti pomníku Petra Strozziho). Vstupné 100 Kč dospělí, 70 Kč zlevněné. Více informací www.invalidovna-praha.cz.

20:30 ● Koncert u ohýnku na zahrádce ALTY a sběr bylin na Rohanském ostrově s Efemér

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svatojánská noc v Altě

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 379 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 697 metrů)

Wellness Hotel STEPPraha (1 806 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 702 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (483 m)