Harold Lopez-Nussa Quartet

Harold Lopez-Nussa Quartet

Adresa:

Praha 4, Táborská 30

Termín: 24.11.2020

24listopad úterý 19:30

Žánr: koncertyhudba koncertyjazzJazz Meets World


Leader kapely Harold López-Nussa je vášnivý jazzový klavírista s kubánskou hudbou v krvi a zároveň sofistikovaný znalec klasiky. V sestavě pianového tria přenesl loni do Sukovy síně Rudolfina nakažlivé pozitivní vibrace své muziky.
Harold López-Nussa se může právem chlubit technickou virtuozitou, kterou už ve svých dvaceti letech udivoval při spolupráci s Kubánským národním symfonickým orchestrem.

S tímto tělesem pořídil nahrávku Čtvrtého klavírního koncertu Heitora Villa-Lobose. Zároveň však trávil tři roky na turné s temperamentní zpěvačkou a tanečnicí Omarou Portuondo, nestárnoucí legendou sonu, bolera i latin jazzu. Právě proto dokáže ve svém přednesu přirozeně spojit živelnost kubánské muziky s povznášející velebností klasických koncertních síní.

„Chci žít a vyrůstat blízko kultuře Ameriky, což je sen řady Kubánců, zvláště muzikantů. Ale zároveň bytostně potřebuji relaxovanou atmosféru, kterou mi dává Havana. Kdykoliv se vrátím na Kubu, cítím něco zvláštního. Nejen spojení s rodinou a přáteli, ale s místem samotným. Protože odtamtud pochází moje hudba,“ popsal muzikant, jak udržuje kontakt se svými kořeny. Což v jeho hře můžeme jasně slyšet.
Ostatně kubánským tepem pulsuje celé Harold López-Nussa Trio. Neudiví až „mimosmyslová“ sehranost a společný timing s bubeníkem. Vždyť s Haroldem odmala hraje jeho mladší bráška Ruy Adrián López-Nussa. Na basovou kytaru vystoupí v kapele pětatřicetiletý Julio César González. Čtvrtým hráčem kapely je trumpetista Mayquel González. Skvělý muzikant, jehož hra byla inspirací pro mnohé již za dob studií. I González je častým spoluhráčem Chucha Valdése.

Harold López-Nussa  se v roce 2016 se představil na Bohemia Jazz Festivalu.  V roce 2019 vystoupil v rámci JMW se svým triem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

28březen čtvrtek 18:00

28březen čtvrtek 19:00

Tomáš Jochmann Trio

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

28březen čtvrtek 19:30

Cirk La Putyka K

, Bubenské nábřeží 306/13 Divadlo

Ubytování v okolí akce Harold Lopez-Nussa...

Union Hotel PraguePraha (1 134 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 146 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 438 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 695 m)