Jan Saudek, jedna z nejvýraznějších postav soudobé české fotografie, stále láká pozornost návštěvníků podkrovních prostor Galerie Malostranská beseda. Tam od 15. května probíhá retrospektivní výstava nazvaná Jan Saudek „85“ Život. Tu přichystala Malostranská beseda u příležitosti letošního umělcova životního jubilea. Výstavu lze navštívit denně kromě pondělí od 10 do 19 hodin až do 18. října.

Výstava v Galerii Malostranská beseda představuje návštěvníkům nejen nejslavnější fotografie Jana Saudka, ale též kolekci těch, které ve světě vyhledávaný fotograf vystavuje úplně poprvé.

Tvorba Jana Saudka je spjata zejména se ženami a jejich emocemi. Rozumí jim a ony se na fotografiích nechávají oblékat i svlékat, dělat ze sebe světice, děvky i klauny, pomáhají vytvářet ten jeho svět – svět splněných tajných přání, slastných hříchů, vzplanutých citů, něhy, smyslnosti, nestoudnosti, ostychu, pokory, zvrácenosti… A že Saudek dokáže učinit půvabnou a svůdnou jakoukoliv ženu. „Toužil jsem po proslulosti, slávě a bohatství – a ničeho z toho jsem nedosáhl. Ale několikrát jsem stál blízko nevýslovné krásy – vždycky to byla ženská –, a to pro mne bylo mnohem víc,“ říká k výstavě závěrem sám autor Jan Saudek. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Saudek / 85 / Život

The Golden Wheel HotelPraha (423 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (824 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (852 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (400 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (426 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (838 m)