Studio Citadela: Přestavení O NIČEM

Studio Citadela: Přestavení O NIČEM

Adresa:

Praha 1, Klimentská 16

Termín: 1.5.2020
Vstupné:

20 Kč - 5000 Kč

1květen pátek 19:00

Žánr: divadlo


Zakoupením vstupenky na naše představení na festivalu NIC 2020, který je sakra o něčem (!), podpoříte Studio Citadela a Bohnickou divadelní společnost. 

PROČ VLASTNĚ? Studio Citadela – centrum sociálního divadla sídlí v Klimentské 16 bez přerušení od roku 1996. Je nenápadným místem setkávání umělců, začínajících tvůrců a tvůrců s hendikepem, sousedů z Petrské čtvrti, studentů i nejmenších dětí v nabitém programu ateliérů a kroužků, divadelních a tanečních představení, koncertů, work-in-progress, výstav, příměstských táborů a tak dále. Od letošního března se život celého společenství #delacita zastavil…

Tlukoucím srdcem Citadely je Bohnická divadelní společnost, zdejší kmenový soubor herců se zkušeností psychiatrické léčby a divadelníků, přátel. BDS oslaví v příštím roce 30. narozeniny! Pro většinu herců znamená tohle zdravě bláznivé společenství mnoho – partu kamarádů, neopakovatelnou možnost seberealizace, autorské divadelní práce, spoustu dřiny a zábavy! Současná izolace od kulturního dění je pro nejrůznější „obyvatele“ studia jistě nepříjemná, pro herce Bohnické divadelní navíc značně riziková. Přicházejí o pravidelný rytmus společných zkoušek, zakouší osamění. Jarní premiéra inscenace @Píseň písní a jiné historky byla zrušena, stejně tak odpadly tři velké divadelní zájezdy do Irska, Itálie a Řecka s nadnárodní koprodukční inscenací @POWER. Každý odněkud pocházíme (www.power-creative.eu). 

Citadela je zavřená, minimální provozní ztráta za dva měsíce přitom (nájem ad. služby) činí 98.000 Kč. Část plánovaných akcí se nám věříme podaří přesunout do podzimní sezóny, nicméně finanční ztráty a trvající nejistota zůstávají. 

Festival O NIČEM je fantastickou příležitostí pro celou českou kulturní obec. Pro diváky i tvůrce je šancí, jak nesedět doma s rukama v kapsách. Za každý příspěvek, byť drobný, upřímně děkujeme. Připravujeme streamování akcí a odměníme se Vám pořádnou dávkou kultury naživo, jak jen to bude v následující době možné. 

A nezapomeňte, že divadlo léčí duši.

Vaše Studio Citadela, z.s. & Bohnická divadelní společnost

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Studio Citadela:...

Tyn Yard ResidencePraha (565 metrů)

The Emblem HotelPraha (933 metrů)

ValentinskaPraha (1 050 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (537 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (830 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 349 m)