Kultura do domu: Na slovo s umělcem: Jiří Macht2

Kultura do domu: Na slovo s umělcem: Jiří Macht2

Adresa:

Praha 1, Národní 116

Termín: 1.4.2020

1duben středa 18:00

Žánr: ostatní akcevýtvarné umění výstava


Jak všichni víme, situace není lehká - nejen pro kulturu, ale pro celou společnost. Jako klub máme (a zřejmě ještě po nějakou dobu budeme mít) zavřeno, což ale neznamená, že bychom se flákali!

Abychom vám aspoň trochu zpříjemnili pobyt v karanténě, připravili jsme se společně s NetwIN Production a Blue Lune Productions sérii online streamů přímo z Rock Café. Až k vám do domu vám pomocí televizních a počítačových obrazovek doručíme vaše oblíbené umělce, ať už hudebníky, divadelníky nebo výtvarníky. Chceme tak podpořit kulturu jako celek - od interpretů až po dělníky kultury jako jsou například zvukaři nebo osvětlovači!

Tentokrát se pozornost ubírá na výtvarné umění a na jednotlivé umělce, kurátory či galeristy. Po úspěšné únorové výstavě UŽ JE NEJHŮŘ, která se věnovala aktuální politické náladě v ČR, navazujeme i prvním rozhovorem s jedním z autorů této výstavy.

Macht2 byl nejen kurátorem výstavy, ale i jedním ze 17 autorů. Fotografii se věnuje téměř 30 let a v posledních letech ji často používá jako nosné médium pro ostatní techniky. Dosud má za sebou více jak 30 autorských výstav a jeho práce jsou zastoupeny ve sbírkách v Evropě, USA a Asii.

Jak se k tvorbě dostal Macht2? Jak spolupracuje s předními architekty? Jak se v dnešní době udává cena uměleckých děl? Jak se živit výtvarným uměním v Čechách? Co je jeho inspirací a má nějakou múzu? A jak si vybírá umělce na své kurátorské projekty?

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kultura do domu: Na...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)