LIVE stream – Dorota Barová

LIVE stream – Dorota Barová

Adresa:

LIVE Stream

Termín: 28.3.2020

28březen sobota 20:00

Žánr: koncertykoncert online live stream Dorota Barová

Umělci: Dorota Barová


Violoncellistka a zpěvačka Dorota Barová je známá zejména jako členka kapely Tara Fuki. Spolupracovala také s Vertigo Quintetem, Anetou Langerovou, Lenkou Dusilovou a projektem Tugriki.

Tvorba Doroty Barové, absolventky Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, je od prvního alba Tara Fuki Piosenki do snu dokladem osobité hudební poetiky, která je sympaticky nezávislá, obratně se vyhýbá plochosti, sentimentalitě a laciné líbivosti. Vedle výrazného instrumentálního projevu, jehož poznávacím znamením je originální rytmika a využití speciálních technik (pizzicata, glissanda, flažolety, perkusní poklepy), strhuje pozornost její zpěv. Sugestivně zabarvený hlas Doroty Barové má mnoho kaleidoskopických odlesků.

Ráda hrává také sama, což bude i případ streamovaného koncertu ze Staré paní. Violoncello, hlas a looper. Program je složen z písní ze sólového alba, ale taky z písní jejích domovských kapel.

Koncert můžete sledovat zde.

Dorota Barová v současné době patří mezi přední interpretky české alternativní hudební scény. Pochází z Třince a do podvědomí posluchačů se zařadila především díky působení ve violoncellovém duu Tara Fuki. Paralelně...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ LIVE Stream

Podobné akce