Lucie Tallová / Looking Through

Lucie Tallová / Looking Through

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 15.12.2020 31.12.2020
Vstupné:

Zdarma

15pro - 31pro celý den

Žánr: výstavysochymalba


Pragovka Gallery představí nejnovější díla Lucie Tallové a její velkorysou site-specific instalaci, vytvořenou speciálně pro výstavní prostor Entry.

Solová výstava Lucie Tallové s názvem “Looking Through”, návštěvníkům Pragovka Gallery představí nejnovější díla autorky a velkorysou site-specific instalaci, vytvořenou speciálně pro výstavní prostor Entry. Projekt reaguje na industriální charakter a architekturu galerie. Výstavu “Looking Through” kurátorsky zastřeší Lucia Miklošková.

Lucia Tallová (*1985) je na slovenské scéně dobře etablovaná autorka mladé generace, absolventka Vysoké školy výtvarných umění, ateliéru Ivana Csudaia, držitelka několika významných ocenění (J. P. Morgan Selection - Paris Photo 2019, Cena Nadace Tatra Banky za umění 2016, VÚB Malba roku 2013, Strabag Artaward International 2010).

Autorka dlouhodobě pracuje s motivem archivu a sbírky. Hlavním tématem je paměť, uchovávání a vytrácení vzpomínek a jejich přeměna či manipulace v kontextu času. Klasické médium malby pojí s prostorovými instalacemi, s objektovou tvorbou a fotografií. Usiluje se o propojení mezi rozpracovanými tématy a materiálem. Téma archivu odkazuje k sbírání starých fotografií, alb, pohlednic, knih, porcelánu, kamenů, různých bizarních objektů a nábytku. Ty se stávají pracovním materiálem, z kterého vznikají nové příběhy, kombinující realitu a fikci. Důležitou úlohu v tvorbě Lucie Tallové hraje práce s prostorem a architekturou.

Edukační programy: Naše galerie nabízí také edukační programy pro školy ve formě komentované prohlídky a workshopu, přihlašovat na ně se můžete na e-mailu: lektori.pragovkaforart@gmail.com nebo telefonu: +420 733 120 550.

Studenti si mohou vytvořit dle vlastní fantazie netradiční objekty z městského odpadu. Recyklací materiálů, které můžeme nalézt všude kolem (kovy, dřevo, papír, textil a plast), mohou rozvinout svou fantazii a vytvořit vlastní sochy. Budeme přetvářet odpad v originální umění. Workshop je určen pro druhý stupeň ZŠ a SŠ, doba trvání 45 min.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lucie Tallová / Looking...

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)