BŘEZEN - Filmové projekce Kasárna Karlín

BŘEZEN - Filmové projekce Kasárna Karlín

Adresa:

Praha 8, Prvního pluku 2

Termín: 1.3.2020 31.3.2020

1bře - 31bře celý den

Žánr: filmprojekcefilmydokumentykino


Filmové projekce v Kasárně Karlín na měsíc BŘEZEN. Co hrajeme DNES a tento týden - přehled zde.

Malý Joe - pondělí 2.3.—20:00—Filmový sál

  • Jessica Hausner—Rakousko / Velká Británie / Německo—2019—105 minut—CZ tit.
  • Alice je svobodná matka a také vědkyně, oddaná své práci vedoucí oddělení v korporaci zabývající se vývojem nových rostlinných druhů. Právě se jí podařilo vyvinout zvláštní karmínovou rostlinku, která je pozoruhodná nejen svou krásou, ale i terapeutickou hodnotou: pokud je udržována při ideální teplotě, řádně zalévána a hezky se na ni mluví, přináší svému majiteli pocit štěstí. Alice poruší firemní nařízení a přinese jednu rostlinku domů jako dárek pro svého malého syna Joea. Společně rostlinu pojmenují Malý Joe, ale s tím, jak rostlina roste, začne Alice pojímat podezření, že nové stvoření nemusí být tak neškodné, jak se původně zdálo...(Film Europe)

Parazit - úterý 3.3.—20:00—Garáž

  • Bong Joon Ho—Jižní Korea—2019—132 minut—CZ tit.
  • Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa (Snowpiercer, Okja) sleduje chudou, ale mazanou čtyřčlennou rodinu, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Co se může stát, když se setkají dva tak odlišné světy? Originální dílo mistrovsky pracuje s prvky thrilleru, dramatu i satiry a přináší vtipný a nepředvídatelný divácký zážitek. Parazit byl oceněný Zlatou palmou a podle mnohých ohlasů se tak stal nejzábavnějším vítězem festivalu v Cannes od dob Pulp Fiction.(Aerofilms)

První zrádce - středa 4.3.—20:00—Garáž

  • Marco Bellocchio—Itálie / Francie / Německo / Brazílie—2019—152 minut—CZ tit.
  • Osmdesátá léta v Itálii. Klany sicilské mafie mezi sebou nelítostně válčí o moc. Vláda si se situací neví rady, dokud se neobjeví první zrádce. Tommaso Buscetta udělá dosud nemyslitelné. Poruší přísahu, popíše praktiky největší mafiánské organizace Cosa Nostra a pomůže soudci Falconemu dostat stovky jejích příslušníků za mříže. Brzy se ale začne schylovat k tvrdé pomstě. Strhující a realitě velmi věrný příběh člověka, který navždy změnil svět mafie, představil legendární režisér Marco Bellocchio v hlavní soutěži festivalu v Cannes.(Aerofilms)

Daleko od Reykjavíku - čtvrtek 5.3.—20:00—Garáž

  • Grímur Hákonarson—Island / Dánsko / Německo / Francie—2019—92 minut—CZ tit. 
  • Mlčenlivá Inge vlastní malé hospodářství v odlehlé vesničce na severu Islandu. Vlivem nečekaných událostí přijde během pár dnů o většinu životních jistot a ocitá se až po uši v dluzích. Její neštěstí z velké části způsobilo chamtivé farmářské družstvo, jehož vedení kvůli zisku šikanuje místní chovatele. Když ale zažene do kouta dosud nenápadnou ženu, narazí na tvrdý odpor. Inge už nemá co ztratit a vydává se do boje. Beze strachu a plná odhodlání využívá všechny dostupné zbraně – ostré příspěvky na Facebooku, mléko i zásoby hnoje. Příběh o silné a tvrdohlavé ženě se odehrává v kulisách překrásné islandské krajiny a je protkán jemnou severskou absurditou.(Aerofilms)

Hurá na pohádky - sobota 7.3.—15:00—Filmový sál

  • Kateřina Karhánková, Alexandra Májová—Česko/Slovensko—2019—45 minut—CZ
  • Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky a jejich bystré sourozence a zvědavé rodiče. Pásmem vás provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy. Ti se v pásmu objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky a Pozdrav od strýčka, kde se díky svým bláznivým nápadům dostávají do jedné šlamastyky za druhou. Jedna z jejich režisérek, Kateřina Karhánková, je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem Plody mraků o rozverných chlupáčích, kteří se poprvé odváží vstoupit do neznáma. Slovensko pak reprezentuje epizoda ze seriálu Websterovci, ve kterém míří zvídavá pavoučí hrdinka Lily poprvé do školních lavic. Dobrodružné příběhy našich hrdinů vás pobaví a ledacos naučí, takže hurá na pohádky!(Aerofilms)

Antropocén: Epocha člověka - sobota 7.3.—18:00—Filmový sál

  • Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier—Kanada—2018—87 minut—CZ tit.
  • Dosáhli jsme bezprecedentního okamžiku v historii naší planety. Lidé v současnosti ovlivňují Zemi a geologické procesy více než všechny přírodní síly dohromady. Antropocén: Epocha člověka je dokumentárním snímkem, který čtyři roky natáčel oceňovaný tým ve složení Jennifer Baichwalová, Nicholas de Pencier a Edward Burtynsky. Jedná se o dokument, který kombinuje umění a vědu a přináší empirický, neučebnicový náhled na klíčový moment v historii geologie. Dechberoucí snímky přináší provokativní a nezapomenutelný zážitek a názorně ukazují dopad lidstva na naši planetu.(AČFK)

Zubatá nekouše - neděle 8.3.—15:00—Filmový sál

  • Kristina Dufková, Pavel Endrle, Michal Kubíček, Lucie Šimková-Sunková, Alžběta Göbelová, Martin Smatana—Česko—2019—70 minut—CZ
  • Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky a jejich bystré sourozence a zvědavé rodiče. Pásmem vás provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy. Ti se v pásmu objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky a Pozdrav od strýčka, kde se díky svým bláznivým nápadům dostávají do jedné šlamastyky za druhou. Jedna z jejich režisérek, Kateřina Karhánková, je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem Plody mraků o rozverných chlupáčích, kteří se poprvé odváží vstoupit do neznáma. Slovensko pak reprezentuje epizoda ze seriálu Websterovci, ve kterém míří zvídavá pavoučí hrdinka Lily poprvé do školních lavic. Dobrodružné příběhy našich hrdinů vás pobaví a ledacos naučí, takže hurá na pohádky!(Aerofilms)

Free Solo - neděle 8.3.—18:00—Filmový sál

  • Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi—USA—2018—100 minut—CZ tit.
  • FREE SOLO je směsicí napínavého thrilleru a inspirativního životního příběhu sportovce, který si klade fyzicky i psychicky náročné cíle a snaží se dosáhnout hranice nemožného. V období začátku příprav na obtížný výstup se jeho aura nepřemožitelnosti, kterou si po desetiletí zdařile budoval, nečekaně rozpadá. Vztah s novou přítelkyní znamená též změnu ve vnímání nebezpečí úrazu a nezdarů. Vasarhelyiová a Chin umně a s citem zachycují hluboce lidské okamžiky stejně jako životu nebezpečný výkon, to vše s excelentní, místy až závrať způsobující kamerou. Výsledkem je triumf lidského ducha.(National Geographic)

Bídnící - pondělí 9.3.—20:00—Filmový sál

  • Ladj Ly—Francie—2019—105 minut—CZ tit.
  • Stéphane se nedávno připojil ke zvláštní kriminální jednotce v Montfermeilu, na předměstí Paříže. Spolu se svými kolegy Chrisem a Gwadou - oběma zkušenými členy týmu - rychle postřehne zvyšující se napětí mezi sousedními gangy. Když se v průběhu zatýkání ocitnou na útěku, dron zachytí každý jejich pohyb, každou akci... Film inspirovaný vzpourami z roku 2005 zasadil režisér Ladj Ly do současného Montfermeilu, stejného místa, kde se odehrávali slavní „Bídníci" Victora Huga v roce 1862. O více než 150 let později je podobnost mezi dnešní rozzlobenou mládež v mikinách a Gavrochem, hlavní postavy „Bídníků", více než zřejmá...(Film Europe)

Devadesátky - úterý 10.3.—20:00—Garáž

  • Jonah Hill—USA—2018—85 minut—CZ tit.
  • Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče.(Aerofilms)

Climax - čtvrtek 12.3.—20:00—Garáž

  • Gaspar Noé—Francie—2018—95 minut—CZ tit.
  • Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA, zbývá už jen závěrečná party. Na vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. A k tomu jedna velká nádoba sangrii, která na chvilku zmizela z očí... Drogový muzikál či taneční horor Climax získal v Cannes pověst nejlepšího snímku režiséra Gaspara Noeho, zvítězil v sekci Quinzaine des réalisateurs a stal se jedním z největších překvapení celého festivalu. Zrození a smrt jsou mimořádné zážitky. Život je pomíjivé potěšení.(Aerofilms)

Ke startu připravit! - neděle 15.3.—15:00—Filmový sál

  • Marjolaine Perreten, Lucie Kokoliová, Libor Pixa, Alžběta Burešová, Marie Urbánková, Veronika Zacharová, Anton Ďjakov, Petr Vodička—Česko—2019—65 minut—CZ
  • Aneb když je cesta zábavnější než cíl. Což v případě tohoto souboru animovaných filmů platí dvojnásob a je jedno jestli podnětem k cestě bude závod, souboj, pronásledování, útěk či hledání milované osoby. Důležitý je pohyb a naši hrdinové vás na své pouti doprovodí pomocí běhů, skoků, letů, jízd a jiných dynamických způsobů přemisťování. Vy se naopak pohodlně usaďte, připravte se ke startu, pozor... začínáme! Pásmo tvoří tyto krátké filmy: Rallye Kampa Petřín, Poslední podzimní den, Hopus, Graffitiger, Modulátorie, Betonová džungle, Domek, Vivat Musqueteers a Vánoční svatba sněhuláka Karla.(Anifilm Distribution) Po filmu následuje hravá filmová dílna Free Cinema.

11 barev ptáčete - neděle 15.3.—18:00—Filmový sál

  • Vojtěch Kopecký—Česko—2020—120 minut—CZ 
  • 11 barev ptáčete nabízí unikátní pohled za oponu tohoto výjimečného díla, které zanechalo stopu na evropských i světových festivalech. A není to pohled ani krutý, ani černobílý nebo málomluvný. Vyprávění režiséra Václava Marhoula a (ne)herce Petra Kotlára se proplétají rozličnými peripetiemi vzniku filmu a nabízí své subjektivní pohledy od začátku až do poslední klapky rok a půl dlouhého natáčení. Někdy úsměvné, někdy tvrdé... Svůj přínos Nabarvenému ptáčeti poodhalují i známé tváře světové kinematografie. Díky laskavému, ale neúprosně otevřenému vyprávění, rozděleného do jedenácti kapitol, se divák stává dalším členem filmového štábu...(Bioscop)

Matthias a Maxime - pondělí 16.3.—20:00—Filmový sál

  • Xavier Dolan—Kanada—2019—119 minut—CZ tit.
  • Matthias a Maxime jsou nerozluční kamarádi už od dětství. Když jsou ale během natáčení studentského filmu vyzváni, aby se políbili před kamerou, vše se náhle promění. Zdánlivě nenarušitelné pouto je znejistěno pochybnostmi – jaké city k sobě opravdu chovají? Léta plynou a jejich cesty se rozchází, s třicítkou na krku však musí oba shodně učinit rozhodnutí, která zásadně ovlivní jejich budoucnost. V osmém snímku se Xavier Dolan opět pouští do témat přátelství, rodinných vztahů a zamilovanosti, aby přinesl intimní portrét dvou tápajících mužů, v nichž se jeden snaží potlačit svou přirozenost a druhý žít autenticky.(Queer Kino)

Pražákům, těm je hej - středa 18.3.—20:00—Garáž

  • Karel Smyczek, Michael Kocáb—Československo—1990—93 minut—CZ
  • Skupina Pražský výběr je dodnes pojmem pro každého, kdo v osmdesátých letech poslouchal rockovou hudbu. Debutové album Straka v hrsti tehdy z politických důvodů oficiálně nevyšlo, přesto však jeho nahrávka mezi nadšenci kolovala v tisících kopií. Skupina, kterou v její nejslavnější podobě tvořili Michael Kocáb (zpěv, klávesy), Michal Pavlíček (zpěv, kytara), Vilém Čok (zpěv, baskytara) a Jiří Hrubeš (bicí), se posléze stala hlavním hrdinou "hudební magorie", nazvané podle jedné z jejích nejznámějších skladeb. Děj filmu, režírovaného Karlem Smyczkem a Michaelem Kocábem, se začíná odvíjet v roce 1984, kdy je Pražskému výběru po pěti letech zase dovoleno veřejně vystupovat. Průvodcem příběhu je stařec Ropotámo (M. Kocáb v typické koncertní masce). Film ve stylizovaných sekvencích zachycuje písně, život skupiny, umělecké i lidské konflikty jejích členů i represe ze strany bolševického režimu. Vrcholem snímku je koncert v Lucerně v předvečer sametové revoluce, 16. listopadu 1989. Kromě členů Pražského výběru se ve filmu objeví i jiní, dodnes populární hudebníci: Lucie Bílá, Bára Basiková, David Koller (v roli dalšího bubeníka Výběru Klaudia Kryšpína) a také předčasně zesnulý americký hudebník Frank Zappa.(oficiální text distributora)

Pro Samu- pondělí 23.3.—20:00—Filmový sál

  • Waad Al-Khateab, Edward Watts—Velká Británie—2019—95 minut—CZ tit.
  • Novinářce Waad Al-Khateab se narodí dcera Sama. Je to šťastná událost, i když k ní dojde v troskách syrského Aleppa, kde Waad a její manžel Hamza provozují jednu z posledních klinik. Vzhledem k tomu, že smrt je všudypřítomná a každá vteřina v těžce zkoušeném městě může být zároveň ta poslední, rozhodne se Waad natočit pro svou dceru osobní deník, který zachycuje život v drastických kulisách války a zároveň slouží jako intimní vzkaz matky dceři. Film Pro Samu, který z deníkových záznamů vznikl, je bezprostřední, vášnivou a neúprosnou obžalobou, úpěnlivou prosbou, aby svět nikdy neodvracel pohled před utrpením, i emotivním příběhem o lásce k dítěti a rodnému městu, které se proměnilo v peklo.(Artcam Films)

České vize - Praha - pondělí 28.3.—15:00—Filmový sál

  • Krajské kolo celostátní soutěže amatérského filmu.

BOB A BOBEK – KRÁLÍCI Z KLOBOUKU - neděle 29.3.—15:00—Filmový sál

  • Václav Bedřich—Československo—1985—65 minut—CZ
  • Veselé příběhy dvou oblíbených králíků, malého Bobka a většího Boba, kteří každé ráno vyrážejí z klobouku kouzelníka Pokustona za prací a dobrodružstvím.

Favoritka - neděle 29.3.—18:00—Filmový sál

  • Yorgos Lanthimos—Irsko / Velká Británie / USA—2018—119 minut—CZ tit.
  • Na začátku 18. století vládne Velké Británii královna Anna (Olivia Colman), poslední z rodu Stuartovců, která se do historie zapsala spíše neslavně. Je plachá a přehlížená, trpí bolestivou dnou a není příliš vzdělaná, což z ní činí perfektní oběť manipulátorů. Její jedinou oporou v životě je lady Sarah (Rachel Weisz) a jejich vztah postupně přerůstá až do jakési milostné symbiózy. Sarah se díky tomu dostala do nejvyšších kruhů britské aristokracie a za nejistou královnu prakticky vládne. Zpoza královnina trůnu činí všechna důležitá rozhodnutí ohledně chodu státu a probíhající války o španělské dědictví. Zároveň si svou pozici ostře střeží a nikoho, kdo by se pokusil královnu ovlivnit, k ní nepustí. Podcenila jen svou sestřenici Abigail (Emma Stone), která na dvůr přijela prosit o práci služebné poté, co její rodina zbankrotovala. Sarah ji z lítosti přijala. Netuší však, že by ctižádostivá Abigail mohla ohrozit její roli královniny favoritky. Zatímco tedy Abigail díky oblibě panovnice rychle stoupá společenským žebříčkem, od Sarah se začíná přízeň odvracet. A to nemůže zůstat bez odplaty.(CinemArt)

Vysoká dívka - pondělí 30.3.—20:00—Filmový sál

  • Kantemir Balagov—Rusko—2019—130 minut—CZ tit. 
  • Rok 1945, Leningrad. Obléhání města trvalo neuvěřitelných 900 dní. Válka zdevastovala celé město i její obyvatele. Mezi zoufalými obyvateli dochází k vraždám, rabování a kanibalismu. V tomto pekle hledají dvě mladé ženy cestu, jak znovu začít žít mezi ruinami zničeného města.(Pilot Film)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce BŘEZEN - Filmové...

Žižkovská televizní věžPraha (1 163 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 314 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 379 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 143 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 159 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (930 m)