Sundance film festival 2020

Sundance film festival 2020

Adresa:

Park City, Park City

Termín: 23.1.2020 2.2.2020

23led - 2úno celý den

Žánr: festival soutěž


Dva krátké animované filmy podpořené Státním fondem kinematografie budou soutěžit na nejprestižnějším festivalu nezávislých filmů Sundance. Pro filmy Dcera a SH_T HAPPENS je to další zářez do sbírky významných úspěchů. Oba filmy byly zařazeny do soutěžní sekce Short Film Competition. Festival proběhne od 23. ledna do2. února 2020 v americkém Utahu.

„Hrozně mě potěšilo, že naši školu a českou animaci na Sundance prezentují hned dva filmy. Jsem moc ráda, že český animovaný film teď zažívá takovou vlnu, a já můžu být toho součástí. Mám z toho povzbuzující pocit,“ řekla režisérka filmu Dcera Daria Kashcheeva.

Proslulý festival Sundance probíhá pod záštitou herce Roberta Redforda již od roku 1978 v městečku Park City v americkém Utahu. Festival, jehož hlavním cílem je objevování mladých talentů, má 5 soutěžních kategorií, ale není nutné film přihlašovat do určité festivalové sekce. Podmínkou pro výběr celovečerního filmu (nad 50 minut) je světová nebo mezinárodní premiéra v Sundance. Na premiérovém statusu u krátkých filmů nezáleží.

Kromě hlavní soutěže jsou mezinárodní filmy posuzovány v následujících sekcích: Park City at Midnight (žánrové filmy), New Frontier (experimentální filmy) a Premieres (světové premiéry renomovaných tvůrců). Festival uděluje více než 30 cen ve všech festivalových sekcích včetně několika cen diváků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Kulturní centra v Praze Akce v MČ Park City

Podobné akce