Don Quijote - Ivan Vasiliev imperiální ruský balet

Don Quijote - Ivan Vasiliev imperiální ruský balet

Adresa:

Praha 4, 5. května 65

Termín: 25.3.2020

25březen středa 19:00

Žánr: divadlo


DON QUIJOTE POPRVÉ NA SCÉNĚ V PRAZE Jedni z největších hvězd světového baletu Ivan Vasiliev a Marie Vinogradová vystoupí společně se souborem Imperiálního ruského baletu v Praze 25 března 2020 v představení Don Quijote. Baletní adaptace nesmrtelného románu Miguela de Cervantese již dlouho patří do pokladnice baletního umění. Fascinující lidský příběh doplňuje temperamentní hudba Ludwika Minkuse. Hudbu a dynamickou choreografii doplňuje velkolepá výprava, která každého diváka přesune do slunného Španělska.

Jedná se o výjimečný umělecký zážitek. IVAN VASILIEV Je považován za jednoho z nejlépe placených baletních umělců na světě, známý je jako nejlepší „mužské tělo baletu“. Podle kritiků je Vasiljevův tanec mimořádný a ojedinělý ve svém výrazu, jeho nevídaně vysoké skoky nejsou jen akrobatickým prvkem, ale skutečným projevem emocí, radosti a vášně. Vasiliev pravidelně hostuje na scéně Amerického baletního divadla, jako sólista také v La Scale a Bavorském státním baletu. Roku 2014 vystoupil na zahajovacím ceremoniálu Olympijských her v Soči, kde své umění předvedl ve scéně První ples Nataši Rostovové. Ve svém ztvárnění dona Quijota vtahuje diváka dramaticky do děje a dovoluje mu v osobním prožitku děj sdílet. MARIA VINOGRADOVA Vynikající baletka oplývající nadpozemskou krásou je vedoucí sólistkou Velkého divadla v Moskvě. Na jevišti představuje Sylfidu a Giselle, v baletu Spartakus pak družku hlavního hrdiny Frygii, a v novém zpracování díla Hrdina naší doby Michaila Lermontova se ujala role Bely.

Je manželkou baletní hvězdy Ivana Vasilieva, s nímž nyní stále častěji společně vystupuje. IMPERIÁLNÍ RUSKÝ BALET ( IMPERIAL RUSSIAN BALLET) je ruským baletním souborem s více než čtvrtstoletí dlouhou tradicí. Během své existence soubor spolupracoval s největšími hvězdami světového baletu – Majou Pliseckou, Patrickem Dupondem, Světlanou Zacharovou, Tamiyem Kusakarim. Svým jménem zakladatelé tohoto souboru Gediminas Taranda, Nikolaj Anokhine a Maya Plisecká, vzdávají poctu bývalé císařské rodině, která významně přispěla k rozvoji ruské kultury, zejména divadla a baletu. I dnes si Imperiální ruský balet zachoval jedinečný smysl pro tradici baletního umění společně se současnou moderní kreativitou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Don Quijote - Ivan...

Union Hotel PraguePraha (431 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (751 metrů)

Royal Court HotelPraha (945 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 850 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.4 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (997 m)