Přejít na stránky Ticketpro.cz

Manic Street Preachers

Adresa:

Praha 1, Štepánská 61

Termín: 25.4.2012
Vstupné:

990 Kč

25duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrock


Velšská rocková skupina Manic Street Preachers loni oslavila dvacet let od vydání svého prvního singlu „Motown Junk“ a v rámci tohoto výročí vydala kolekci všech svých zásadních skladeb pod názvem „National Treasures – The Complete Singles“. S výběrem toho nejlepšího se vydávají na evropské koncertní turné a dorazí i do pražské Lucerny.

MANIC STREET PREACHERS VYSTOUPÍ 25. DUBNA VE VELKÉM SÁLE PRAŽSKÉ LUCERNY A PŘEDSTAVÍ VŠECHNY ZÁSADNÍ SKLADBY SVÉ KARIÉRY!

Velšská rocková skupina Manic Street Preachers loni oslavila dvacet let od vydání svého prvního singlu „Motown Junk quot; a v rámci tohoto výročí vydala kolekci všech svých zásadních skladeb pod názvem „National Treasures - The Complete Singles quot;. S výběrem toho nejlepšího se vydávají na evropské koncertní turné a dorazí i do pražské Lucerny.
Od roku 1991, kdy se Manic Street Preachers představili světu skladbou „Motown Junk quot;, dokázala tato jedinečná kapela posunout hranice vyjadřování svých pocitů, nálad, úzkostí a nekonformních názorů tak jako žádná jiná skupina 90. let Manic Street Preachers debutovali v srpnu 1989, kdy si vlastním nákladem vydali singlovou nahrávku „Suicide Alley quot;. Již tato první skladba dokázala, že jde o skupinu výjimečného tvůrčího potenciálu a obdivuhodné síly a originality. Původně zdánlivá nevýhoda jejich rodiště se nakonec projevila jako přednost - Manic Street Preachers, vzdáleni centrům hudebního průmyslu, jakými jsou v Británii Londýn nebo Manchester, se postupně dobrali svého osobitého stylu, podřízenému pouze vlastním názorům a vkusu.
V roce 1992 vyšlo debutové album Manic Street Preachers - „Generation Terrorists quot;, které obsahovalo dodnes nezapomenutelné hity „Motorcycle Emptiness quot;, „You Love Us quot; nebo „Little Baby Nothing´ quot;, ve které kapelu doprovodila slavná americká herečka a zpěvačka Traci Lords. Album „Generation Terrorists quot; se umístilo ve většině výročních anket mezi nejlepšími alby roku a kapela na sebe upoutala celosvětovou pozornost.

Na úspěchy tohoto titulu navázali o rok později deskou „Gold Against The Soul quot;, která přinesla o trochu více melancholie a skladby jako „From Despaire To Where quot;, „Roses In the Hospital quot; nebo „La Tristesse Durera quot;. Rok 1994 se nesl ve znamení asi nejtvrdší nahrávky v diskografi i kapely, a sice titulu „The Holy Bible quot;. Ten se však nesetkal s takovým komerčním úspěchem jako předešlé nahrávky. Po vydání navíc kapelu opustil hlavní textař a kytarista Richey James Edwards, který zmizel za dodnes nevyjasněných okolností 1. února 1995. V listopadu 2008, třináct let po jeho zmizení, byl ofi ciálně prohlášen za zesnulého. Manic Street Preachers se však rozhodli pokračovat v činnosti jako trio. Mezníkem jejich kariéry se stalo čtvrté album „Everything Must Go quot;,které obsahuje Richeyho texty a které kapele vyneslo první dvě prestižní ceny Brit Awards v kategoriích Nejlepší britská kapela a Nejlepší album roku. Pátý titul „This Is My Truth Tell Me Yours quot; vyšel v roce 1998, kritika jej ohodnotila velmi kladně a skladby „The Everlasting quot;, „If You Tolerate This Your Children Will Be Next quot; nebo „Tsunami quot; si velmi dobře vedly i v nejrůznějších hitparádových žebříčcích.
Na jaro 2001 připravili Manic Street Preachers album „Know Your Enemy quot; a už samotný název dával najevo, že ze svých postojů kapela v ničem neslevila. Přestože vyhroceně levicové postoje mnohým novinářům vadily, a album se tak dočkalo i nelichotivých kritik, jejich fanoušci je podrželi a album bylo komerčně úspěšné. Jedna z nejoriginálnějších kapel britských ostrovů posledních let se po více než tříleté odmlce vrátila s titulem „Lifeblood quot;, které nahrála v New Yorku. „Send Away the Tigers quot; je název jejich osmého dlouhohrajícího počinu z roku 2007, kterému se dostalo od kritiky daleko lepších recenzí než v případě obou předešlých alb. Následně se kapela rozhodla opět sáhnout po textech Richeyho Edwardse, kterými opatřila skladby na desce „Journal for Plague Lovers quot; z roku 2009. Deska byla ohodnocena jako jedna z nejlepších vydaných v tomto roce a patří k vrcholům v tvorbě tohoto velšského tria. Vysokou úroveň si udrželi i na svém posledním vydaném albu „Postcards from a Young Man quot; z roku 2010. Skladby jako „(It's Not War) Just the End of Love quot; nebo „Postacrds From A Young Man quot; můžeme stále slýchat na rozličných rozhlasových stanicích po celém světě.

Rok 2011 se nesl ve znamení 20. výročí vydání prvního singlu a Manics svým fanouškům nadělili kompletní kolekci svých singlů „National Treasures - The Complete Singles quot;. Album obsahuje 38 chronologicky poskládaných skladeb včetně novinky „This Is The Day quot;. Ze své velmi bohaté diskografie obsahující nespočet hitů bude kapela vybírat i na svém nadcházejícím turné, které zahrnuje i Českou republiku, kde se Manic Street Preacherspředstaví potřetí.

PŘEDNOSTNÍ PŘEDPRODEJ PRO ČLENY KLUBU LIVE NATION (MŮJ LIVE NATION) OD 2. ÚNORA 2012 8:00 HOD.

Jak můžete přednostně zakoupit vstupenky:
Pokud nejste členem klubu Live Nation, zaregistrujte se na našich stránkách v sekci Můj Live Nation. http://www.livenation.cz/account/loginorregister
Po krátké registraci obdržíte přihlašovací údaje. Přihlaste se a vyhledejte akci, o kterou máte zájem (v tomto případě MANIC STREET PREACHERS),
a klikněte na ikonu „Předprodej Vstupenky quot; přímo na stránce. Budete propojeni na stránky Ticketpro.cz, kde budete muset mít také registrovaný účet klienta, abyste mohli dokončit nákup. Pamatujte, že nabídka předprodeje je platná pouze v uvedeném termínu.


KLASICKÝ PŘEDPRODEJ ZAHÁJEN 3. ÚNORA 2012 OD 8:00

Limit na 1 osobu je 8 ks vstupenek.

U této akce není možnost rezervací.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

990 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Manic Street Preachers

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (742 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (823 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (839 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (714 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (563 m)