Opera 2020

Opera 2020

Adresa:

Praha 1, Národní 1

Termín: 4.1.2020 2.3.2020
Vstupné:

160 – 790 Kč

4led - 2bře celý den

Žánr: festival divadlo opera praha přehlídka


Festival hudebního divadla je jediná periodická přehlídka reprezentativních inscenací všech českých a moravských profesionálních operních souborů.

14. ročník festivalu celkem zahrnuje sedmnáct inscenací: operní klasiku, málo známé tituly i novinky. Nabízí operní díla od Mozarta až po současnost – nová autorská díla přitom tentokrát nabídnou nejen alternativní soubory (Ensemble Opera Diversa, Hausopera, Opera studio Praha), operu Broučci složil Jan Jirásek přímo pro Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Z pozapomenutých oper se mohou diváci těšit např. na dvě aktovky skladatele a klavírního virtuóze Sergeje Rachmaninova, které v Liberci nastudoval osvědčený inscenační tým Martin Doubravský – Linda Keprtová (na minulých ročnících byly jak laickými diváky, tak odbornou veřejností vysoce ceněny jejich inscenace Foersterovy Evy a Massenetovy Thaïs). V programu jsou dvě Janáčkovy opery a výrazněji nežli v minulých letech je zastoupena i německá a italská klasika: Ludwig van Beethoven, Carl Maria von Weber, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini.

Program ZDE.

Koná se od roku 1993 každý druhý rok na prestižních pražských scénách (především historická budova Národního divadla, Stavovské divadlo, Státní opera). Umožňuje pravidelně porovnávat směřování i úroveň jednotlivých souborů a rozšiřuje operní nabídku v Praze – nabízí tituly, které se v Praze nehrály po několik desetiletí (nebo dokonce vůbec), i jiný pohled na tituly, které jsou v současné době na repertoáru pražských divadel. V neposlední řadě festival představuje také pozoruhodné osobnosti (režiséry, dirigenty, pěvce a další umělce), které působí na oblastních operních scénách.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Opera 2020

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (519 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (627 metrů)

ValentinskaPraha (697 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (0 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (630 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (386 m)