Přejít na stránky Ticketpro.cz

Metallica

Adresa:

Praha 10, U Slavie 1540/2a

Termín: 7.5.2012
Vstupné:

1.490 – 2.490 Kč

7květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockmetal


Metallica potvrdila hlavní předkapelu pro svůj pražský koncert - americkou skupinu Machine Head! Special guest: Gojira.

NEJSLAVNĚJŠÍ METALOVÁ KAPELA SVĚTA SE VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY! NA KONCERTĚ POD ŠIRÝM NEBEM PŘEDSTAVÍ SVÉ PRŮLOMOVÉ „ČERNÉ quot; ALBUM Z ROKU 1991.

SPECIAL GUEST:GOJIRA

Metallica se po čtyřech letech vrací do Prahy a fanouškové se mají na co těšit, protože čtveřice zahraje materiál ze svého stejnojmenného titulu z roku 1991 na počest 20. výročí od vydání tohoto legendárního, často nazývaného černého, alba.

Metallica se během své více než pětadvacetileté existence stala pojmem, který vybočuje ze škatulek označených přívlastkem metal. Jednoduše nejlepší heavymetalová kapela ovlivnila nespočet dalších hudebníků po celém světě. Metallica svým vzhledem a vyjadřováním vypadala, jakobypocházela z ulice, což nebylo pro rockové hvězdy osmdesátých let právě typické, a rozšířila tak možnosti žánru metal. Svými složitě strukturovanými skladbami se zapsala do povědomí téměř každému.

Metallica doposud vydala devět studiových alb, dvě živé alba, dvě EP, dvaadvacet videoklipů a třiačtyřicet singlů. Skupina vyhrála devět cen Grammy a jako jediné kapele v historii se jí podařilo bodovat v albovém žebříčku Billboard 200 na prvním místě s pěti po sobě následujícími alby. Album Metallica (1991), nebo chcete-li černé album, kterého se v USA prodalo více než 15 miliónů kopií (22 mil. celosvětově), je 25. nejprodávanějším albem v USA. V období, kdy vyšlo jejich poslední album Death Magnetic, se celkový počet prodaných nahrávek odhadoval na více než 100 miliónů. K září 2008 byla Metallica pátým nejlépe se prodávajícím hudebním interpretem, a to od 25. května 1991, kdy začal informační systém SoundScan sledovat prodejnost nahrávek. Za sledované období prodala Metallica jenom v Spojených státech 50 111 000 alb. V roce 2011 skupina nahrála nové album společně s kytaristou Lou Reedem. Album obsahuje deset nových skladeb a jmenuje se Lulu.

Současné složení kapely je: James Hetfi eld, Lars Ulrich, Kirk Hammett a Robert Trujillo.

METALLICA POTVRDILA HLAVNÍ PŘEDKAPELU PRO SVŮJ PRAŽSKÝ KONCERT - AMERICKOU SKUPINU MACHINE HEAD

Machine Head jsou zjevením na trash metalové scéně již od svých začátků a od vydání debutového alba v roce 1994. Pocházejí z kalifornského Oaklandu. Novým a neotřelým zvukem zcela předběhli dobu. Základními pilíři této americké formace jsou Robb Flynn (vokál, kytara) a Adam Duce (basa), kteří jako jediní z původní sestavy v kapele působí dodnes. Debutová nahrávka „Burn My Eyes quot; přinesla mix trash metalu s prvky hardcoru a metalovými příznivci je dodnes považována za revoluční. V roce 1997 naservírovali Machine Head svým fanouškům album „The More This Change quot;,o dva roky později pak počin „Burning Red quot;
na kterém se kapela přiklonila k vlně nových nu-metalových kapel a kladla větší důraz na melodiku. V tomto duchu se neslo i další album „Supercharger quot; (2001). Návrat ke kořenům se konal až o dva roky později s nahrávkou „Trough The Ashes Of Empires quot;. Album velice kladně přijala jak kritika, tak fanoušci a je považováno za vrchol tvorby Machine Head. V Praze naposledy představili titul „The Blackening quot;, který vyšel v roce 2007 , poslední titul pak vyšel loni pod názvem „Unto The Locast quot;. Na této velmi zdařilé nahrávce se Machine Head udávají stejným směrem, jakým vykročili na deskách předešlých.

Současná sestava kapely: Robb Flynn, Adam Duce, Dave McClain, Phil Demmel

www.machinehead1.com

Vstupné:

Stání: 1.500 Kč

Stání u pódia: 1.990 Kč

Tribuna Bronze: 1.490 Kč

Tribuna Silver: 1.790 Kč

Tribuna Gold: 1.990 Kč

Tribuna Platinum: 2.490 Kč

Upozornění: Sektory v kategorii Bronze a Silver jsou prozatím blokované. Půjdou do prodeje hned, jak se upřesní technické požadavky umělce.

Limit na 1 osobu je 8 ks vstupenek.

U této akce není možnost rezervací.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

1.490 – 2.490 Kč

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Metallica

Residence TrafickPraha (918 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 839 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 951 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 957 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.1 km)