Ve věci umění I / Bienále současného umění Praha

Ve věci umění I / Bienále současného umění Praha

Termín: 22.7.2020 18.10.2020

22čvc - 18říj celý den

Žánr: výstavyumění moderní umění současné umění praha letní výstavy


První edice bienále Ve věci umění hledá nový jazyk a hledá nové možnosti „nepravděpodobných setkání“. Potýká se prostřednictvím vystavených uměleckých děl s otázkami soužití ve společnosti, v níž lidé přestali hovořit společným jazykem. Zdržuje se v místech, kde jazyk selhává, zkoumá pohrdání, podráždění, strach, frustraci, zlobu, agresi, únavu. S pocitem, že je nutné najít společné východisko a podmínky pro empatii, se výstava soustředí na pátrání po příčinách emocionálního naladění současné společnosti. Tyto příčiny hledá v minulosti, v přítomnosti či na ně hledí z perspektivy možných scénářů budoucnosti.

Ptá se, jak se intimní prostor mezilidských vztahů a emocionální život váže k širším sociálním, politickým a ekonomickým podmínkám. Emoce bývají komplikované, rozporuplné, neuspořádané a někdy i těžko ovladatelné. Jak s nimi současní umělci zachází v uměleckých dílech? Jak se dějí ve vztahu umění a diváků?

Posedlost přítomným časem, toxická současnost, zaostalost, nostalgie, revize, modernita, techno-optimismus. Na výstavě se vede reálná kulturní bitva o význam času. O to, který obraz, která vnímatelná forma dovolí naplánovat plicím alespoň další nádech s nadějí na přežití, pětiletku, budoucnost.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ve věci umění I /...

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)