Rodí se generace malířek a malířů, která má radost z tvůrčí práce, krásy malby a vrací se k jejím kořenům.

Žádná konfrontace, ale rozmluvy. Budeme svědky dialogu mladých malířů, kteří se sami „doporučili“ svou dosavadní tvorbou, s jejich legendárními vzory. Výstava dokazuje zájem současných malířů o stejná témata a inspirace, jak tomu bylo u jejich slavných předchůdců.

Expozice je sestavena z prací současných mladých umělců jako je Adam Kašpar, Jakub Čuška, Ivana Mrázková, Ondřej Minář, Adéla Jánská, Michal Nagypal, Tomáš Honz, Alena Kožená, Lenka Falušiová, Zdeněk Daněk, Blanka Valchářová a obohatili jsme je o díla velkých českých klasiků Julia Mařáka, Bedřicha Wachsmanna, Ladislava Čepeláka, Zdenky Braunerové, Adolfa Kosárka, Aloise Kirniga, Viktora Strettiho, Jaroslava Panušky, Bedřicha Piepenhagena, Miloše Jiránka, Josefa Multruse, Viktora Strettiho, Václava Špálu a mnoha dalších z bohaté sbírky Kooperativy pojišťovny.

Tyto obrazové dialogy přinesly velice povzbudivé teze; a to, že malba stále žije, byla jen dočasně zahnána do kouta. Ukazuje se, že historicky rostlá měřítka neztratila svou platnost ani v současném umění.

Současná česká výtvarnice.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dialogy

Žižkovská televizní věžPraha (1 443 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 505 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 536 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 344 m)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 441 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (740 m)