Namgar (Rusko-Burjatsko)

Namgar (Rusko-Burjatsko)

Adresa:

Praha 5, Zborovská 7

Termín: 2.12.2019

2prosinec pondělí 21:00

Žánr: koncertyjazzfolkambientkoncertyJazz Meets World


Skupina Namgar, v překladu bílý oblak, je fúzí burjatsko-mongolské tradice a moderních rockových / jazzových prvků s pronikavým ženským hlasem Namgar, hvězdou burjatské tradiční a moderní hudby spojenou s kombinací tradičních i moderních nástrojů.

Vznikla v roce 2001 a za dobu své existence si našla významné místo na hudební scéně. Hlas Namgar Lhasaranové narozené na pomezí Burjatska, Mongolska a Číny, je stejně obrovský jako její sibiřská země. Tato vokalistka a instrumentalistka Buryatu šéfuje skupině Namgar, která spojuje tradiční burjatskou a mongolskou hudbu s prvky popu, jazzu, folku, ambientních zvuků a art-rock. Kapela využívá tradičních mongolských nástrojů, včetně yatagu (13-strunné citery), chanzy (3 -strunné loutny) spolu s elektrickými basy a bicími, aby se spojily v jedinečný zvuk. Melodická hudba, kterou vytváří Namgar, vychází z hudby, kterou Nagmar Lhasaranová slyšela jako dítě od svých prarodičů a otce. Písně v moderních aranžmá vycházejí ze starých burjatské příběhů a mýtů starých mongolských bojovníků, šampionů, koní a slavných bitev.

Namgar jsou pravidelnými hosty hudebních festivalů v Norsku, Malajsii, Kanadě či USA a do dnešního dne vydali čtyři alba s názvy Hatar (2003), Nomad (2009), The Dawn of the Foremothers (2012) a Nordic Namgar (2014).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Namgar (Rusko-Burjatsko)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (789 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 087 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 541 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (916 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 061 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (762 m)