Olson Wolfe

Olson Wolfe

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 25.11.2019
Vstupné:

180,- Kč

25listopad pondělí 19:30

Žánr: koncerty


Todd Wolfe si získal renomé jako sólový kytarista Grammy ověnčené americké zpěvačky Sheryl Crow. Díky několikaleté spolupráci s Sheryl se Wolfe objevil na společném pódiu s Ericem Claptonem, Bobem Dylanem, The Eagles, Eltonem Johnem, Robertem Plantem & Jimmy Pagem nebo Rolling Stones.

Počátky Wolfeovy hudební kariéry jsou spojeny s kapelou Nitetrain, která stavěla na odkazu kapel 60. let jako jsou Cream, Jimi Hendrix Experience nebo Fleetwood Mac.

Wolfeovu hudební kariéru kromě Sheryl Crow ovlivnila i další žena – Carla Olson. Původně se Crow a Wolfe rozhodli odletět do Los Angeles a společně zde začali tvořit hudbu. Tento pokus však nevyšel podle jejich představ, což přivedlo Wolfea k angažmá v kapele Carly Olson v letech 1991–1993.

Todd Wolfe založil několik dalších kapel anebo působil v řadě dalších vynikajících uskupení, například hrál se slavným kytaristou Leslie Westem nebo se podílel na albu „Masters of War“ věnovaném Bobu Dylanovi.

Carla Olson je kytaristka, písničkářka a producentka. Byla vůdčí osobností power pop-punkových Textones, společně s Genem Clarkem (The Byrds) v osmdesátých letech vydala album „So Rebellious a Lover“, které je mnohými považováno za první album ve stylu americany. Dále spolupracovala i s Mickem Taylorem (Rolling Stones), a jako hudební producentka kooperovala s Paulem Jonesem (Manfred Mann), Philem Upchurchem, Jake Andrewsem, Joe Louis Walkerem, Chubby Tavaresem and Barry Goldbergem (Electric Flag, The Rides).

Carla Olson se objevila ve videoklipu Boba Dylana „Sweetheart Like You“. Na oplátku Dylan daroval Carle nevydanou nahrávku své písně „Clean Cut Kid“, kterou Olson nahrála a vydala na albu „Midnight Mission“.

V květnu roku 2019 Carle Olson a Toddu Wolfeovi vyšlo společné akustické album „The Hidden Hills Session“.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Olson Wolfe

ValentinskaPraha (52 metrů)

The Emblem HotelPraha (75 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (90 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (208 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (244 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (608 m)