Zažít město jinak v Praze

Zažít město jinak v Praze

Adresa:

Praha, různá místa

Termín: 21.9.2019
Vstupné:

zdarma

Žánr: ostatní akcezažít město jinak výstavy workshopy výtvarné dílny děti rodina komentované prohlídky


V sobotu 21. září se ulice po celé Praze promění v divadelní jeviště, pódia pro hudebníky, místa pro dílny, hry a setkání. Koná se totiž 14. ročník souseských slavností Zažít město jinak v režii spolku AutoMat a samotných sousedů.

K letošnímu tématu „Ulice bez opony“, které odkazuje k výročí pádu železné opony, se na Praze 1 koná program na osmi místech – těmi jsou Mariánské náměstí, Pohořelec, Kampa, Klimentská, Mostecká, Opatovická a Soukenická ulice a také Střelecký ostrov.

Jedním z nově oživených prostranství bude Pohořelec na Hradčanech. „Těšit se můžete na skautský stánek, Hradčanské včely a malování perníčků, výtvarné workshopy od zdejší pobočky Městské knihovny, sousedský bazar a aukci,“ zve na Pohořelec organizátorka Karolina Kučerová, v „běžném životě“ grafická
designérka a ilustrátorka.

V Klimentské organizují sousedské slavnosti Studio Citadela a evangelíci od Klimenta. Od 14 do 21 hodin na vás čekají komentované prohlídky kostela, výstavy, společné posezení a muzicírování, dílna papercuttingu, divadlo pro děti nebo představení Bohnické divadelní společnosti.

Střelák se do Zažít město jinak zapojuje poprvé. U oblíbeného CocoVanu bude bazárek oblečení, tajemný antikvariát a posezení s místními u dobré kávy. Dále bude připravený akustický koncert a DJ na Mandala lodi. Součástí akce bude také happening Kousek kůže pro Amazonii, který podpoří ochranu amazonského pralesa a práci českých vědců v Ekvádoru. Slavnosti chystá tým Adély Ščurkové z Malostranské besedy.

U Vltavy si můžete dát také sousedskou snídani v režii KC Kampa.

V Mostecké ulici vás přivítají sousedé a tým Davida Hájka. „Už potřetí organizujeme Zažít město jinak na dvoře bývalého malostranského Kina U Hradeb. Atmosféru vytvoří dva místní sbory, jazzmani z Nerudovky, hip-hopová formace z gymnázia nebo trampské šlágry. Nebude chybět speciální domácí pivo, skvělé jídlo, dětský koutek, ping-pong, hry místních skautů,”
zve do Mostecké Hájek.

Velkou proměnou projde také Mariánské náměstí, nejen během Zažít město jinak, potažmo Dne bez aut. Po této „otvíračce“ Mariánského náměstí se můžete těšit i na dočasné úpravy prostoru a na následnou dlouhodobou revitalizaci náměstí a jeho okolí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

5dub - 7dubcelý den

Comic-Con Prague 2024

, Českomoravská 2345/17 Ostatní