Od 4. září bude skleník Fata Morgana patřit smrtonosným pastím masožravých rostlin.

Výstava seznámí malé i velké návštěvníky s jejich různými typy a vysvětlí i nejčastější omyly spojené s těmito rostlinami. Exponáty vhodně doplní aranžmá přední floristky Kláry Franc Vavříkové. „Naše sbírka masožravých rostlin je rozsáhlá, zahrnuje mimo jiné přední evropskou sbírku špirlic, významnou sbírku tučnic i láčkovek a také všech 23 vědě známých druhů heliamfor ze stolových hor Jižní Ameriky. Obecně kolekce pokrývá takřka všechny rody masožravých rostlin, což představuje zástupce 13 rodů a zhruba 300 druhů,“ uvedl Vlastik Rybka, kurátor sbírky masožravých rostlin Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Návštěvníci botanické zahrady se v severní části areálu v blízkosti expozice Mokřad seznámí se sbírkou špirlic a také s mucholapkami, rosnatkami a dalšími druhy, které tam úspěšně přežívají i pražské zimy. Ve skleníku Fata Morgana se předvede rozmanitost láčkovek, mexické tučnice, neobvyklé jihoafrické chejlavy – rod Roridula nebo kolekce vodních a mokřadních bublinatek. Každý bude mít možnost zblízka si prohlédnout pasti mucholapek. Výstava potrvá do 22. září a otevřena bude denně mimo pondělí od 9.00 do 19.00 hodin.

Seznámíte se s rekordmankami rostlinné říše bublinatkami, zjistíte, čím se živí láčkovka, odhalíte tajemství ztraceného světa heliamfor a poznáte, v čem tkví krása masožravosti.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Smrtonosné pasti

Vila LannaPraha (1 820 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (2 km)

The Emblem HotelPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3.2 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4 km)