Humoristická výstava Pavla Kantorka v parku U Chodovské tvrze

Humoristická výstava Pavla Kantorka v parku U Chodovské tvrze

Adresa:

Praha 11, U Chodovské tvrze

Termín: 9.9.2019 31.10.2019
Vstupné:

zdarma

9zář - 31říj celý den

Žánr: výstavyzdarma kreslený humor


Za finanční podpory MČ Praha 11 pořádá spolek InGarden pod širým nebem výstavu kresleného humoru Pavla Kantorka, která oživí prostor parku U Chodovské tvrze. Výstava bude instalována na dětském hřišti v době od 9. září do 31. října 2019.

Všichni návštěvníci budou moci shlédnout 50 velkoformátových tisků se vtipy známějšími i méně známými, jelikož po úmrtí pana Kantorka jsme ve spolupráci s jeho rodinou získali nové materiály, které postupně zpracováváme. Protože se jedná o průřez autorovou tvorbou, nabídne výstava oblíbené vtipy se zvířátky i postřehy z každodenních situací či mezilidských vztahů. Samozřejmou součástí výstavy bude panel s životopisem Pavla Kantorka a také životopisný panel určený speciálně dětským návštěvníkům hřiště.

Pavel Kantorek uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Výstavu ocení děti i jejich doprovod. Asi nejznámější zvířátka zobrazovaná na jeho kresbách jsou kočky. O kočkách Pavel Kantorek říkal: „Kolik podob a tváří má kočka není na jednu výstavu. Doma mám dvě kočky a je velmi těžké přiřadit k jejich výrazům lidské označení. Kočky jsou osobnosti a jako osobnosti se tváří a jednají. “ 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Humoristická výstava...

Top Hotel PrahaPraha (793 metrů)

Residence TrafickPraha (3.5 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (6.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (6.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (6.9 km)