Zelená kniha

Zelená kniha

Adresa:

Praha 11, Malenická 1784

Termín: 30.9.2019
Vstupné:

100/90 Kč

30září pondělí 19:00

Žánr: film


Bývalý vyhazovač a drobný podvodníček Tony „Pysk” Vallelonga (Viggo Mortensen) má mezi newyorskými Italy pověst chlápka, který dokáže vyřešit každou šlamastyku. Slavný černošský klavírista Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) si ho proto najímá jako řidiče a bodyguarda na turné po divokých státech amerického Jihu 60. let.

Tony je horkokrevný, ne moc vzdělaný, ale o to mazanější. Nade vše miluje svoji ženu (Linda Cardellini) a smažená kuřata. Dr. Don je jeho protikladem: kultivovaný génius jemných mravů a pevných zásad. Aby společně překonali nástrahy, musí si k sobě oba tvrdohlaví muži najít cestu skrz předsudky a humorné přešlapy. Originální komedie Zelená kniha (Green Book) získala tři Oscary včetně sošky pro Nejlepší film. Režisér Peter Farrelly (Blbý a blbější; Já, mé druhé já a Irena; Něco na té Mary je) se inspiroval příběhem skutečného přátelství a natočil jeden z nejdojemnějších i nejvtipnějších filmů roku.

Proč tento film:
“Oblíbenec nejen českého publika Viggo Mortensen v životní formě! Na první pohled k nepoznání, kvůli své roli se musel trochu “zvětšit”. Herecký koncert, který na plátně spustil, je naprosto odzbrojující. Vynikající dialogy, upřímný scénář, nádherný vizuální styl, málo viděná elegence a pocit, že i vy vidíte Ameriku 60. let zpoza oken tyrkysového Cadillacu. Mohl bych pokračovat, ale nemuseli byste věřit. To, že film vyhrál již několik diváckých cen a boduje i u kritiků po celém světě, je fakt, který mu nikdo nevezme. Viděli jsme toho už mnoho, ale tohle rozhodně nevypadá jako kalkul. Další ceny tak právem možná čekají.” Ivo Andrle, Aerofilms

Režie: Peter Farelly. Komedie. USA, 2018, 130 minut, CZ titulky. Přístupné od 12 let

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 11 Akce v MČ Praha 11

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Zelená kniha

Top Hotel PrahaPraha (1 860 metrů)

Residence TrafickPraha (4.3 km)

VIPliving HouseboatPraha (6.6 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (7 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (7.2 km)