Dopisy vnučce

Dopisy vnučce

Termín: 29.10.2019

29říjen neděle 15:00

Žánr: divadlo

Umělci: Eva SalzmannováAnna Klusáková


PŘIJĎTE SE ZAPOSLOUCHAT A POPOVÍDAT SI! JAK VIDÍ BABIČKA DNEŠNÍ SVĚT? A CO BY CHTĚLA PŘEDAT SVÉ DOSPÍVAJÍCÍ VNUČCE?

Přijďte se zaposlouchat a popovídat si!

Je důležité spolu mluvit. Nikdo sice zvlášť nemiluje nevyžádané rady, ale každý z nás je nakonec vždycky rád, když mu v těžkých chvílích má kdo blízký poradit. Bez láskyplného, ale upřímného rozhovoru se nevyznáme ve světě, v lidech, ani sami v sobě. A protože se nám naši současníci mohou během života někdy začít z různých důvodů na chvíli vzdalovat a rodiče najednou připadat naprosto nemožní, může být vlastně báječné mít nějakého prarodiče, který má na nás čas. 

Naši prarodiče jsou na světě už dlouho, mají prostě zkušenosti i nadhled a mohou člověka v té nesnadné době dospívání docela dobře podpořit. A možná, že sami tak navíc mohou získat volnou vstupenku do (pro některé trochu moc nepřehledné) současnosti.

Literární matiné formou dialogu představí několik myšlenek z knihy Jiřiny Šiklové Dopisy vnučce, kde její babička pojmenovává rozličná témata vlastního dospívání, formuluje své životní zkušenosti, konfrontuje je s dnešní realitou a pokouší se nabízet řešení, rady, inspiraci, či alespoň empatii.

Přijďte si poslechnout čtení, nechte se slovem pohladit. A budete-li chtít, povídejte si s námi.

"Možné porozumění tu vyplývá z touhy nebýt zbytečně předpojatý a chtít se dozvědět něco bližšího o druhých. Zejména pak umět si představit jejich život, zkušenosti a tedy i jejich úhel pohledu na vztahy či prostě na svět a tím obohatit zas vlastní pohled a stále ho rozšiřovat. Z takové výměny by pak mohly těžit pro svůj život něco cenného obě strany, ale možná i celá naše společnost."

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dopisy vnučce

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (600 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (845 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (869 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (749 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (422 m)