Formidable! Aznavour /FR/ v Praze

Formidable! Aznavour /FR/ v Praze

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 4

Termín: 26.1.2021

26leden úterý 19:30

Žánr: koncertyšanson


Představení Formidable! vytvořené na počest Charlese Aznavoura nás zavede zpět do doby nezapomenutelné „La Bohême“. Skrze kultovní písně nám vypráví neuvěřitelný příběh života slavného šansoniéra. Zpěvák, skladatel a herec arménského původu Charles Aznavour bývá označován za „francouzského Franka Sinatru“. A poté, co Frank Sinatra zemřel, byl Aznavour považován za posledního z tzv. „Velkých“.

Během své 70 let dlouhé kariéry Charles Aznavour napsal více než 800 a nahrál více než 1200 písní. Zpíval v mnoha jazycích a na svém kontě měl více než 180 miliónů prodaných desek celosvětově. Je proto právem považován za jednu z největších hudebních legend naší doby. Ostatně v anketě stanice CNN byl Charles Aznavour v roce 1998 zvolen za Největšího umělce století. V hlasování získal 18 % lid a předčil tak i Elvise Presleyho nebo Boba Dylana. Kromě hudební scény se pohyboval v oblasti filmu - zahrál si ve více než šesti desítkách filmů.

Za představením stojí tým Directo Productions, tedy tatáž produkce, která má na svědomí Piaf The Show či Paris The Show. S pomocí videoprojekcí, originálního pojetí scény a dekorací show Formidable! oslavuje život a dílo špičkového tenoristy, který dokonce dal této produkci své osobní požehnání ještě před svým skonem v roce 2018.

Objevte kořeny největších písní velikána francouzského šansonu, které se staly nedílnou součástí světového hudebního dědictví!

Obsazení:

  • Jules Grison (zpěv)
  • Béatrice Guiffray (housle)
  • Benoit Pierron (bubny, perkuse)
  • Fredéric Viale (harmonika)
  • Philippe Villa (piano)
  • Sophie Desvergnes (basa)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Formidable! Aznavour...

Tyn Yard ResidencePraha (347 metrů)

The Emblem HotelPraha (742 metrů)

ValentinskaPraha (864 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (67 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (571 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (931 m)