Panthera

Panthera

Adresa:

Praha 7, Komunardů 30

Termín: 10.9.2019

Žánr: divadlotanectanečnípohybové


Nejnovější představení PANTHERA nezávislého tanečního souboru 420PEOPLE se inspirovalo bestsellerem Sapiens, který pojednává o úchvatném a zároveň děsivém příběhu lidstva. Plná emocí, a především otázek je i PANTHERA, která má premiéru 10. a 11. 9. 2019 v pražské La Fabrice. Těšit se můžete na skvělé taneční výkony i hudbu Jana Šikla složenou tanečníkům takříkajíc „pod nohy“. Za nápaditou choreografií stojí Václav Kuneš, zakladatel souboru, známý také z populární TV soutěže StarDance.

„Proč jsme ze všech různých druhů lidí zůstali nakonec my, kteří o sobě rádi říkáme, že jsme pány tvorstva, i když si doslova pod rukama ničíme vše, co nám naši předchůdci zanechali?“ To je hlavní téma nového představení PANTHERA, jehož autoři se inspirovali slavnou populárně-naučnou knihou Sapiens izraelského historika Y. N. Harariho.

„Je to zvláštní, roztomilé kotě, divoká kočka, rys, tygr, nebo lev jsou z jednoho druhu Panthera, a takto společně tu žijí stále. Jenže vedle nás Homo sapiens žádný jiný nám podobný druh nepřežil. Proč?“ ptají se prostřednictvím emotivního tanečního představení jeho tvůrci.

420PEOPLE, soubor současného tance, do jehož názvu si tvůrci vepsali českou telefonní předvolbu, založili Václav Kuneš a Nataša Novotná na přelomu roku 2007/2008 po návratu z působení v jednom z nejprestižnějších světových souborů tanečního divadla – Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Společná vize vybudovat v Praze svůj vlastní soubor současného tance dala vzniknout značce 420PEOPLE, která v současné době působí na české i mezinárodní scéně již 11 let. Soubor 420PEOPLE je spojením výjimečné interpretační úrovně, profesionality, promyšlené hravosti a odvahy, se kterou přivádějí na jeviště svých představení slovník současného tance, improvizaci jako součást tvorby a netradiční dialog s divákem formou diskuzí a dalších aktivit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Panthera

Výstaviště HolešovicePraha (1 331 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (2.4 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.4 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 075 m)