Národní soutěž amatérské fotografie

Národní soutěž amatérské fotografie

Adresa:

Praha 13, Seydlerova 2835/4

Termín: 10.7.2019 11.8.2019
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

10čvc - 11srp celý den

Žánr: výstavyumění fotografie soutěž amatérská fotografie praha letní výstavy


V galerii Czech Photo Centre budou vystaveny fotografie 22 autorů a vítězného fotoklubu, které vybrala porota pod vedením PhDr. Věry Matějů. Výběr rozšíří dalších 200 promítaných fotografií, které byly vystaveny ve Svitavách. Celkem uvidíte výběr z 832 fotografií od 209 autorů a 5 kolektivů, který přináší velmi zajímavou informaci o stavu současné amatérské fotografie.

Aktuální 39. ročník Národní soutěže amatérské fotografie, který z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury pořádají NIPOS-ARTAMA a Svaz českých fotografů spolu se Střediskem kulturních služeb města Svitavy za spolupráce Městského muzea a galerie ve Svitavách, Střediska amatérské kultury Impuls Hradec Králové a Společnosti přátel fotografie vyvrcholil ve Svitavách v sobotu 11. května 2019. V tento den se konalo vyhlášení výsledků a zahájení výstavy největší amatérské fotografické soutěže v České republice – 39. národní soutěže amatérské fotografie 2019.

Co je Národní soutěž amatérské fotografie? Soutěž, jejíž kvalita a obliba dovolila, aby se stala soutěží, která bez přerušení existuje již 49 let. Národní soutěž od svého vzniku v roce 1970 prodělala samozřejmě nejrůznější změny. První ročníky se střídaly se slovenskou soutěží AMFO a konaly se jednou za dva roky. Co se však nezměnilo, je zájem fotografů o tuto soutěž, skutečnost, že soutěž vychovala mnoho špičkových amatérských fotografů (M. Borovička, F. Dostál, J. Anděl, L. Dušková, J. Platenka a řada dalších), stejně jako se v jejích začátcích soutěží účastnili pozdější profesionálové jako D. Kyndrová, L. Kamarád, P. Moško či V. Birgus. Přínos soutěže tedy není jen ve vzájemném setkávání a seznámení s tvorbou, ale především ve výchovném působení a zvyšování povědomí o kultuře fotografie.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha 13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Národní soutěž...

Volcano Spa HotelPraha (545 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.2 km)

Villa St. TropezPraha (4.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.9 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (5.5 km)