Cinematic Orchestra přivezou ďábelského Grey Reverenda

Cinematic Orchestra přivezou ďábelského Grey Reverenda

Adresa:

Praha 1, Vodičkova

Termín: 18.1.2012

18leden čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyWorldpopfolkindiejazzblues


Grey Reverend je posledním objevem mozku The Cinematic Orchestra Jasona Swinscoe. Pochází z Pensylvánie, ale žije v Brooklynu v New Yorku. Své skladby popisuje jako jednoduché písničky o komplikovaných životních nástrahách. S The Cinematic Orchestra spolupracuje od roku 2007, kdy s kapelou vyjel na světové turné. Reverend předskakoval mágům z Ninja Tune V USA, Kanadě, Evropě, Japonsku, Austrálii, Jižní Americe. Hrál s nimi i na slavném koncertu v The Royal Albert Hall v roce 2010.

Podílel se s Jasonem Swinscoe i na hudbě k oscarovému dokumentárním snímku The Crimson Wing. K hudbě se Grey Reverend, známý také jako L.D. Brown, dostal v 80. letech pod vlivem My Bloody Valentine a Dinosaur Jr. Propadl jazzu a indie roku, jeho prvním nástrojem byl saxofon, ke kytaře se dostal až díky svému učiteli, legendárnímu jazzovému kytaristovi Par Martinovi. Ten ho přivedl k blues a jazzovým kytarovým improvizacím. Pohrával si s folkem, blues, zkoumal tvorbu velikánů jako John Fahey, Bert Jansch nebo Joni Mitchell. Touha psát vlastní věci v kombinaci s hudebním vzděláním ho hnala dál než přehrávání cizích skladeb.

Před šesti lety se z Pensylvánie přestěhoval do New Yorku. V Brooklynu se potkal se zajímavými muzikanty, pod jejichž vlivem částečně překopal i vlastní tvorbu. Tam také došlo k osudovému setkání s Jasonem Swinscoe, který u šálku kávy v podniku Reverendovy sestry vyslechl jeho skladby. Ty se mu natolik zalíbily, že se s Reverendem setkal a lidsky sedli tak, že ho požádal o cover verzi písně To Build A Home z repertoáru The Cinematic Orchestra.

S výsledkem byl moc spokojený a pozval proto Greye na turné a podporoval ho v další tvorbě. První desku A Startled Wish Grey Reverend vydal v roce 2007. Novou desku Of The Days vydal díky Jasonovi letos, čtyři roky po debutu. Vyšla na Jasonově labelu Motion Audio a v distribuci ji nabízí i slavný label Ninja Tune. Hudebník původem z Brooklynu se na ní vyjadřuje jen pomocí svého hlasu a kytary.

Podle recenzentů si na ní ďábelsky pohrává s detaily, překvapuje posluchače skvělými atributy obtížně definovatelného stylu.

Vstupenky na Conference s The Cinematic Orchestra v Lucerna Music Baru v Praze prodává Tickepro a Ticketportal. Více na www.cnfrnc.cz www.facebook.com/cnfrnc www.cinematicorchestra.com www.myspace.com/thecinematicorchestras www.greyreverend.com www.ninjatune.net www.musicbar.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cinematic Orchestra...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (703 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (769 metrů)

The Emblem HotelPraha (849 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (674 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (469 m)