Carnival Youth v Praze

Carnival Youth v Praze

Adresa:

Praha 5, Zborovská 7

Termín: 23.9.2019
Vstupné:

250 Kč + poplatky, na místě 330 Kč

23září pondělí 20:00

Žánr: koncertyhudba koncert indie praha

Umělci: Carnival Youth


Lotyšské indie trio Carnival Youth je jedna z nejúspěšnějších kapel nové generace z Pobaltí ověnčená cenou The European Border Breakers, která jim byla udělena na Eurosonic 2016. Carnival Youth spojují melodie s energií alternativního rocka a indie, jejich emoce sahají od melancholie k čisté, jásavé radosti. V Praze byli již několikrát, fanoušci se na ně mohou těšit opět 23. září v pražském Futuru.

Od svého vzniku v roce 2012 Carnival Youth vydali čtyři desky – EP “Never Have Enough”, “No Clouds Allowed”, "Propeller" a "Vienā vilcienā" (album nazpívané v lotyšštině). Tyto nahrávka I jejich dynamické koncerty jim přinesly značný počet fanoušků i kritickou chválu po celé Evropě.

Carnival Youth koncertovali na “NME Club Night” v KOKO v Londýně a na mnoha festivalech, jako jsou SXSW (USA), Mondo.NYC (USA), M for Montreal (Kanada), The Great Escape (UK), Sziget (Maďarsko), Positivus (Lotyěsko), Open’er Festival (Polsko), Reeperbahn (Německo), Eurosonic (Nizozemí) a dalších.

Absolvovali již několikrát turné v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Velké Británii, Polsku, České republice, Slovensku i doma. Jejich skladby pouštějí takové osobnosti jako Steve Lamacq (BBC 6 Music), John Kennedy (XFM) a Chris Hawkins (BBC 6 Music). Jejich písničky bodovaly v německé i lotyšské hitparádě.

1ž. srpna 2019 “Carnival Youth” vydávají nové album “Good Luck”, které bylo nahráno loni v létě v Red Bull Studios v Sao Paulu v Brazíli. Produkoval ho dlouholetý spolupracovník skupiny Gatis Zakis a míchal producent a držitel Grammy Nicolas Verhnes, který již spolupracoval s Animal Collective, Deerhunter, Dirty Projectors, Wild Nothing, The War on Drugs a dalšími. Mastering měl v Sterling Sound v New Yorku na starosti Greg Calbi, který spolupracoval s The National, MGMT, Interpol a Arcade Fire.

Carnival Youth pocházejí z lotyšského hlavního města Riga a jejich tvorba stojí na základech indie rocku s přesahy do popu nebo indie folku. První album

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Carnival Youth v Praze

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (789 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 087 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 541 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (916 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 061 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (762 m)