Den Architektury 2019

Den Architektury 2019

Adresa:

Praha

Termín: 1.10.2019 7.10.2019
Vstupné:

zdarma

1říj - 7říj celý den

Žánr: umění architektura festival praha zdarma historie procházka prohlídka


Spolek KRUH ve spolupráci s lokálními organizacemi a iniciativami připravuje na podzim devátý ročník celorepublikového festivalu, do kterého jsou zapojena česká a moravská města a obce všech velikostí. 

Mezinárodní den architektury jako takový je oficiálně stanoven na první říjnové pondělí. V České republice a lokálně na Slovensku však neslavíme pouze jeden den, ale celý týden architektury. Spolek KRUH prostřednictvím festivalu umožňuje široké veřejnost nahlédnout na své okolí nevšední optikou pod vedením architektů, historiků a odborníků, kteří jim přibližují zajímavosti z jejich čtvrtě, bydliště i širšího okolí. Den architektury není jen architektura a urbanismu, ale i širší souvislosti, které stojí na pozadí vzniku každého domu, parku, čtvrtě či města.

Festival se koná každoročně průměrně v 75 městech a obcích či místech, a to během více než 190 akcí během dvou dnů. V roce 2018 však padl historický rekord a celkem 333 akcí se konalo v 93 městech, z toho čtyři na Slovensku.

Den architektury nejsou jen procházky, ale také cyklojízdy, plavby, projekce, diskuze, workshopy pro rodinné publikum, umělecké instalace a happeningy.

Letos se můžete předběžně těšit na tyto místa a města:
Banská Bystrica, Benešov, Bílovec, Bratislava, Brno, Broumov, Bublava, Čadca, Čejkovice, Česká Lípa, Český Dub, Děčín, Dolní Vítkovice, Dúbravica, Frýdek-Místek, Hodonín, Hradec Králové, Hranice, Hrubý Šúr, Humpolec, Jaroměř, Jelšava, Jeseník, Jihlava, Kežmarok, Košice, Kremnica, Kroměříž, Kutná Hora, Lednice, Libčice nad Vltavou, Liberec, Litoměřice, Litomyšl, Lomnice nad Popelkou, Louny, Magnezitovce, Mělník, Most, Nová Paka, Nymburk, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Partizánske, Pavlov, Piešťany, Plzeň, Považská Bystrica, Praha, Prachatice, Řevnice, Slavkov u Brna, Stará Ľubovňa, Šumperk, Tábor, Teplice, Valašské Meziříčí, Valtice, Vimperk, Volyně, Vratislavice nad Nisou, Vysoké Mýto, Zábřeh, Zbraslav, Zlín, Zvolen, Žamberk, Žatec, Žďár nad Sázavou

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den Architektury 2019

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)