Pražské imprese

Pražské imprese

Adresa:

Praha 1, Rytířská 31

Termín: 4.7.2019 3.9.2019
Vstupné:

zdarma

4čvc - 3zář celý den

Žánr: výstavyumění fotografie zdarma praha letní výstavy


Letní měsíce budou v Galerii Českých center patřit fotografiím. Jejich autor Alexandr Paul ml. se rozhodl představit po více než 30 letech kolekci autorských snímků. Výstava s názvem „PRAŽSKÉ IMPRESE“ sestává z 90 originálních barevných fotografií, které vznikaly v rozmezí 70. – 80. let a zachycují poetické momenty města. Praha je tak znázorněna v mnoha svých podobách, od melancholické přes tajemnou, až po Prahu „jásavou“. Všechny snímky vznikaly na materiálu švýcarské výroby CIBACHROM.

PRAŽSKÉ IMPRESE je název výstavy, kterou tvoří rozsáhlý soubor barevných fotografií o rozměru 50x60cm. Český fotograf Alexander Paul ml. se nechal inspirovat barevností hlavního města a současně připomenout starou Prahu. Je to právě světlo, které Prahu přehodnocuje a podle slov autora také svým způsobem dotváří. Originální snímky pak připomenou části města a místa, která vlivem urbanismu, modernity či komercionality již téměř zanikla. Připomenou známá místa v centru metropole, která neztratila svůj půvab, ale jejich scenérie jsou nyní ničeny obchůdky s laciným zbožím. Snímky zprostředkovávají atmosféru míst očima autora.

První výstava Pražské imprese měla svou historickou premiéru v roce 1984 v Galerii U Řečických, nyní se po více než třiceti letech opět vrací do výstavních síní. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

20bře - 7dubcelý den

Photocontest

, Karlovo náměstí 23 Výstava

Ubytování v okolí akce Pražské imprese

Tyn Yard ResidencePraha (324 metrů)

The Emblem HotelPraha (396 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (474 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (228 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (242 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (483 m)