Výstava vítězných a nominovaných prací soutěže Czech Nature Photo 2019.

Jak těžké je pořídit dobrou fotografii z přírody ví asi každý, kdo si někdy zkusil vyfotit i jiné zvíře, než svého spícího domácího mazlíčka. Přesto je právě v České republice velká skupina profesionálních i pokročilých amatérských fotografů, kteří se focení divoké i mírné přírody věnují na takové úrovni, že od nich objednávají fotografie i prestižní zahraniční vydavatelství a agentury.

Od roku 2017 probíhá v České republice soutěž Czech Nature Photo, která pravidelně oceňuje nejlepší fotografie z přírody zachycené našimi fotografy. Od 2. července až do konce roku 2019 si můžete to nejlepší z aktuálního ročníku 2019 prohlédnout právě u nás v Národním zemědělském muzeu v Praze.

Výstava představuje oceněné i nominované fotografie z kategorií:

  • Savci (volně žijící)
  • Ptáci (volně žijící)
  • Plazi, obojživelníci a podvodní život (volně žijící)
  • Bezobratlí (hmyz, korýši, měkkýši a další – volně žijící)
  • Český les
  • Zvířata v lidské péči
  • Série – speciální kategorie pro série fotografií přírody

K vidění je zde i fotografie Bystrouška, která dostala Zvláštní cenu Národního zemědělského muzea. Její autor, Vladimír Čech mladší, k fotografii říká: „Fotografie s názvem Bystrouška vznikla vlastně tak trochu náhodou při pokusu o zachycení rysa, jehož stopy jsem na "lávce" z padlého stromu našel. Je to fotografované za pomoci podomácku zhotovené fotopasti – tímto projektem už se pár let zabývám, trochu více jsem se do toho pustil tak tři roky zpátky.“

Bez zajímavosti není, že právě za soubor fotografií „Fotopasti“, v němž se podařilo zachytit i i rysa, dostal týž fotograf v loňském ročníku Czech Nature Photo zvláštní cenu. 

Multižánrové centrum zaměřené na fotografii Czech Photo Centre organizuje více než dvacet let prestižní novinářskou soutěž Czech Press Photo, ve které sdružuje nejlepší české a slovenské fotografy, kteří každoročně přinášejí obrazové svědectví o událostech napříč celým světem. V roce 2017 založilo novou soutěž Czech Nature Photo, prostřednictvím které chce ukázat přírodu celého světa tak, jak ji vidí čeští a slovenští fotografové.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Czech Nature Photo

Tyn Yard ResidencePraha (978 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 036 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 121 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 129 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 134 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 716 m)